ροή ειδήσεων

'Οροι Χρήσης

Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο (blog) Parapona-Rodou δεν είναι κατ' ανάγκη απόψεις των διαχειριστών και συντακτών, αλλά πηγών και αναγνωστών
Αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή σχόλια αναγνωστών, να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές στο email: paraponarodou@gmail.com
Οι διαχειριστές έχουν δικαίωμα να αφαιρέσουν σχόλια που είναι κακόβουλα, όπως και να διορθώσουν ή αφαιρέσουν αναρτήσεις, βάσει νεότερων πληροφοριών
Οποιαδήποτε αναφορά σε χώρους, εταιρείες, προϊόντα και πρόσωπα, δεν έχει σκοπό την διαφήμιση αλλά ούτε και την δυσφήμηση
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από τις ιστοσελίδες που αναφέρονται ή από το google και το youtube και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες για την συμμετοχή και τις χρήσιμες παρατηρήσεις

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝO ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Ο επισκέπτης / χρήστης των σελίδων και των υπηρεσιών του Δικτυακού μου τόπου...
 ( http://parapona-rodou.blogspot.com ) οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης
και τις προυποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών μου και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να μην κάνει χρήση τους.
Ειδάλλως τεκμαίρεται ότι τους αποδέχεται και παραχωρεί τη συγκαταθεσή του.
Οι κατωτέρω όροι χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου και για ό,τι γενικά περιλαμβάνεται στις σελίδες του Δικτυακού μου τόπου.

Το  http://parapona-rodou.blogspot.com  ( εφεξής για λόγους συντομίας ΠΑΡΑΠΟΝΑ)
δύναται οιαδήποτε χρονική στιγμή να τροποποιεί τους όρους χρήσης και τις προυποθέσεις,
οι δε χρήστες / επισκέπτες οφείλουν κάθε φορά να ελέγχουν για ενδεχόμενες αλλαγές
και εφόσον εξακολουθούν τη χρήση εικάζεται ότι αποδέχονται τους τροποποιημένους όρους και προυποθέσεις.
Σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να απέχουν από τη χρήση/επίσκεψη του Δικτυακού μου τόπου.

Σχετικά με τα κείμενα
Επιτρέπεται, επιδιώκεται και επιβάλλεται απολύτως και καθ' οιονδήποτε τρόπο ή μέσο η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, η μετάφραση, η αναμετάδοση, η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων και ο εν γένει διασκορπισμός τους με μόνη προυποθεση της πλήρους αναγραφής της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο (LINK).

Η χρήση της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης
Η χρήση της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης είναι ελεύθερη προς όλους.
Κάθε υλικό που αποστέλλεται σε αυτή, τίθεται αυτόματα στη διάθεση της ιστοσελίδας
για οποιαδήποτε χρήση, με ηθική δέσμευση την αναφορά σε πήγή ή συγγραφέα
εκτός εάν ο αποστολέας επιθυμεί ανωνυμία.
Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας δεν ισχύουν από τη στιγμή που γίνεται χρήση της ανωτέρω διεύθυνσης.

Περιορισμός ευθύνης Δικτύου
ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΑ, χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη του ΠΑΡΑΠΟΝΑ για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής
αυτής της χρήσης του δικτυακού μου τόπου.

Οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες παρέχονται «ως έχουν», χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή έμμεση, τις οποίες όλες ρητά αρνείται το ΠΑΡΑΠΟΝΑ, ακόμη και εκείνες περί εμπορευσιμότητας ή καταλληλότητας. ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΑ σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την αδιάκοπη και άνευ λαθών παροχή των υπηρεσιών και του περιεχομένου της, ούτε ακόμη την έλλειψη « ιών », είτε πρόκειται για το Δικτυακό του τόπο, είτε για κάποιο άλλο site ή server μέσω των οποίων λαμβάνετε το περιεχόμενο του.

Πολιτική Πνευματικής ιδιοκτησίας
Παρότι το ιστολόγιο μου, όπως και κάθε ιστολόγιο με την κατάληξη ''blogspot.com'' υπάγεται στο Αμερικανικό Δίκαιο, τo παρόν αποτελεί την ακολουθούμενη από μέρους μου πολιτική πνευματικής ιδιοκτησίας σεβόμενος και την ελληνική νομοθεσία, η οποία συντάσσεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Νόμου 2121/1993 περι πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιώματων και πολιτιστικών θεμάτων.

Σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν.2121/93
Επιτρέπεται η Χρήση για λόγους ενημέρωσης, χωρίς την άδεια του δημιουργού και χωρίς αμοιβή στο μέτρο που δικαιολογείται από τον επιδιωκόμενο σκοπό:
α) η αναπαραγωγή και η διάδοση στο κοινό, για λόγους περιγραφής επίκαιρων γεγονότων με μέσα μαζικής επικοινωνίας έργων, που βλέπονται ή ακούγονται κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου γεγονότος, β) η αναπαραγωγή και η διάδοση στο κοινό με μέσα μαζικής επικοινωνίας προς το σκοπό της ενημέρωσης επί επίκαιρων γεγονότων πολιτικών λόγων, προσφωνήσεων, κηρυγμάτων, δικανικών αγορεύσεων ή άλλων έργων παρόμοιας φύσης, καθώς και περιλήψεων ή αποσπασμάτων από διαλέξεις, εφόσον τα έργα αυτά παρουσιάζονται δημόσια.
Η αναπαραγωγή και η διάδοση στο κοινό πρέπει, όταν αυτό είναι δυνατό, να συνοδεύονται από την ένδειξη της πηγής και του ονόματος του δημιουργού.

Σύμφωνα με το άρθρο 26 του Ν.2121/93
Επιτρέπεται η Χρήση εικόνων με έργα σε δημόσιους χώρους, χωρίς την άδεια του δημιουργού και χωρίς αμοιβή, η περιστασιακή αναπαραγωγή και διάδοση με μέσα μαζικής επικοινωνίας εικόνων με έργα αρχιτεκτονικής, εικαστικών τεχνών, φωτογραφίας ή εφαρμοσμένων τεχνών, που βρίσκονται μονίμως σε δημόσιο χώρο.

Συνεπώς κάθε περιεχόμενο
εικόνες φόντου (wallpaper), παιχνίδια, μουσική, ηχητικό υλικό, video (βίντεο), οπτικό-ακουστικό υλικό, γραπτό κείμενο (text), γραφικά, μηνύματα, ειδησεογραφικά ή ενημερωτικά δελτία σε ηλεκτρονική ή άλλη μορφή, έργα τέχνης ή δημιουργήματα (artwork), εικονογραφήσεις, απεικονίσεις, εικόνες, σχέδια, φωτογραφίες, απεικονίσεις κινουμένου σχεδίου (animations), δεδομένα, πληροφορίες, βάσεις δεδομένων, άλλες πληροφορίες που ενδέχεται να σας παρουσιαστεί, ή που μπορεί να είναι προσβάσιμο και/ή διαθέσιμο από μένα, ή να παρέχεται από μένα για δική σας χρήση είναι νόμιμη σύμφωνα με τα ανωτέρω.


Αποκλεισμός συμβουλών
Οτιδήποτε παρέχεται στους χρήστες / επισκέπτες μέσω του Δικτυακού μου τόπου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για τη διενέργεια οποιαδήποτε πράξεως αλλά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών / επισκεπτών να αξιολογήσουν ό,τι τους παρέχεται και να ενεργήσουν βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε δικής μου ευθύνης.

"Δεσμοί" (links) προς άλλα sites
Ο Δικτυακός μου τόπος δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άρθρων και των σχολίων συγγραφέων και σχολιαστών ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών», hyperlinks ή διαφημιστικών banner, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη / χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπω ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων, όπου και οφείλετε να απευθύνεστε. Η παραπομπή σε άλλους δικτυακούς τόπους γίνεται προς διευκόλυνση των χρηστών και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οιαδήποτε μορφής δέσμευση για οποιονδήποτε.

Δημοσίευση σχολίων
Το  http://parapona-rodou.blogspot.com  είναι ιστολόγιο ειδικού ενδιαφέροντος κι ως εκ τούτου το περιεχόμενο των σχολίων πρέπει να είναι σχετικό με το εκάστοτε άρθρο.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.
Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα και greeklish.
Σε περίπτωση που ο διαχειριστής του ιστοχώρου κρίνει πως σε κάποιο σχόλιο αυτός ο όρος δεν τηρείται, δικαιούται να διαγράψει το σχόλιο.

Ο διαχειριστής του ιστολογίου υποχρεούται να διαγράφει σχόλια που παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο περί ελευθερίας του λόγου ή τη νομοθεσία γενικότερα, από τη στιγμή που το διαπιστώσει ο ίδιος ή του κοινοποιηθεί η παραβίαση και όταν αυτό καταστεί τεχνικά δυνατό.
Ο διαχειριστής θα κοινοποιεί τους λόγους της διαγραφής μόνον αν το κρίνει απαραίτητο.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά o σχολιαστής.
Ο σχολιαστής αποδέχεται πως τα σχόλιά του δε διέπονται από κανενός είδους πνευματικά δικαιώματα του ίδιου ή άλλου προσώπου και πως το περιεχόμενο των σχολίων του είναι ελεύθερο προς χρήση από τρίτους χωρίς περιορισμούς.

Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους. Μπορεί όμως να απευθυνθεί με απoστολή email προς το διαχειριστή του ιστολογίου με το αίτημα να διαγραφεί κάποιο σχόλιό του.
Αυτό το αίτημα θα ικανοποιηθεί μόνο όταν αυτό καταστεί δυνατό και μόνο αν έχει αφήσει μια έγκυρη email διεύθυνση όταν κατέθεσε το σχόλιό του. Η διαγραφή θα λάβει χώρα μόνον αφότου ο σχολιαστής απαντήσει στο μήνυμα επιβεβαίωσης που θα του στείλει ο διαχειριστής στην παραπάνω διεύθυνση.

Γενικοί κανόνες για τα σχόλια
Τα σχόλια θα πρέπει να είναι γραμμένα με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish. Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την ελληνική γλώσσα στον υπολογιστή σας, υπάρχουν διάφορα sites που μετατρέπουν τα greeklish σε ελληνικά.
Μερικά από αυτά είναι: -All Greek to me- | -Translatum- | -DeGreeklish- Και τέλος, για πιο εύκολες και μόνιμες επιλογές εάν χρησιμοποιείται Mozilla Firefox είναι το add on Greek textbox, πατώντας "Προσθήκη στον Firefox" μπαίνει αυτόματα στον περιηγητή σας.
Ελέγξτε το σχόλιό σας για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του και αν υπάρχουν ενημερώστε μας. Μην γράφετε συμπληρωματικά σχόλια για να αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια.
Τα σχόλια των μελών και επισκεπτών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, παρακαλούνται όμως οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.
Φροντίστε να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα από τα όρια του ιστολογίου και δεν πρέπει να δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο.
Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα, blog ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή να αναφέρετε την πηγή του.
Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Απαγορεύεται
Οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο.
H υποβολή σχολίων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στις συζητήσεις του ιστολογίου.
Να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν.
Διαφημίσεις οποιουδήποτε είδους.
Σαν χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα σχόλια που έχετε εισαγάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων.
Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς την συγκατάθεσή σας.
Τα μέλη/ επισκέπτες του ιστολογίου δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία πληροφορία που αφορά μέλη/ επισκέπτες αυτού. Αν γίνει αντιληπτή η διακίνηση «προσωπικών» στοιχείων, τότε η διαχείριση του ιστολογίου έχει το δικαίωμα διαγραφής αυτών των σχολίων.

Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του http://logioshermes.blogspot.com και κάθε ενδεχόμενη τροποίησή τους διέπονται από το Αμερικανικό Δίκαιο.

Το Νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστότοπων (Blogs) στις ΗΠΑ
Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ΄την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης».

Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.

Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα.
Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους "να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους".

Η φιλοξενία του ιστολογίου γίνεται απο την εταιρία Google σε servers στις ΗΠΑ, και σε άλλες χώρες, με απόλυτη ευθύνη και κρίση της Google και www.blogger.com.

Το Νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστότοπων (Blogs) στην ΕΛΛΑΔΑ
Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ BLOGGERS ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 44/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης κρίθηκε ότι τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου. Αναλογικά βρίσκει εφαρμογή η νομοθεσία του τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.

Παρατηρήσεις-Τα κεντρικά σημεία της απόφασης
Ιστολόγιο: Xαρακτηρίζεται ως διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων-αναγνωστών, που καθορίζουν το περιεχομενο του ιστολογίου.
Διάκριση ιστολογίου από ιστοσελίδα που διατηρεί μέσο ενημέρωσης στο διαδίκτυο, το περιεχόμενο της οποίας καθορίζεται από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου.
Τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου, ο οποίος αφορά τις ιστοσελίδες των ήδη υπαρχόντων μέσων ενημέρωσης.
Αναλογική εφαρμογή της νομοθεσίας περί τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.
Αναγνωρίζεται η ανωνυμία των bloggers, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο
Η εταιρία που φιλοξενεί το ιστολόγιο στον παγκόσμιο ιστό, δεν θεωρείται αναλογικά, ιδιοκτήτης, εκδότης ή συντάκτης του εντύπου, μέσω του οποίου εκδηλώθηκε η ζημιογόνος συμπεριφορά.
Μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας, γι’ αυτό και απαιτείται συμπλήρωση στοιχείων για την ταυτότητα του δράστη από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας…

Οι παραπάνω όροι μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *