ροή ειδήσεων

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού - Συμβουλές

Με ζέστη άρχισε η νέα εβδομάδα στη χώρα μας καθώς ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου...

Έτσι οι πέντε υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη Λάρισα με 37.8 βαθμούς, στη Λιβαδειά με 37.1 βαθμούς, στη Μακρακώμη με 36.8 βαθμούς, στη Σπάρτη με 37.6 βαθμούς και στο Λευκοχώρι με 35.9 βαθμούς.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο μέχρι τους 39 βαθμούς Κελσίου! Πρόκειται για τον πρώτο καύσωνα του καλοκαριού.

Αναλυτικά ο καιρός για Τρίτη και Τετάρτη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 35, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς ως μέτριοι άνεμοι νοτίων-νοτιοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, τοπικά ισχυροί στο νοτιοδυτικό Αιγαίο. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα ασθενείς.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα έχουμε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και 6 μποφόρ στα νότια τοπικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και πιθανώς κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: ΕΜΥ, meteo

Σε περίπτωση καύσωνα, Τι πρέπει να κάνετε



Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, χρειάζεται να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο. Από εκεί και πέρα, πρέπει οι πολίτες να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη και να αποφεύγονται οι χώροι που επικρατεί συνωστισμός. Το ντύσιμο των πολιτών που θα κινούνται για δουλειές αυτές τις μέρες στο κέντρο της πρωτεύουσας πρέπει να είναι ελαφρύ και να έχουν επιλεγεί ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Πρέπει οπωσδήποτε να φορούν καπέλο, γυαλιά ηλίου και να έχουν και αντηλιακή κρέμα για να μην καούν. Όσοι πάλι μείνουν σπίτι, επιβάλλεται να κάνουν συχνά ντους και καλό είναι τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να βρέξουν μία πετσέτα ή μία μπλούζα και να την έχουν στο κεφάλι τους για να μην πάθουν θερμοπληξία.

Φυσικά, πρέπει να πίνουν όλοι πολύ νερό και φυσικούς χυμούς για να ξεδιψούν. Πρέπει επίσης να καταναλώνονται μικρά και ελαφριά γεύματα και κυρίως φρούτα και λαχανικά.

Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κ.λπ) θα πρέπει να συμβουλευθούν το θεράποντα γιατρό τους για εφαρμογή ειδικών για την περίπτωσή τους οδηγιών. Ιδιαίτερα όσοι παίρνουν φάρμακα να συμβουλευτούν το γιατρό τους αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία γιατί μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Πρέπει επίσης τα άτομα που κινούνται με συγκοινωνίες, να βρουν μία λύση διότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνωστίζονται αυτές τις μέρες.

Και φυσικά τα άτομα που κάνουν τζόκινγκ και οι ποδηλάτες πρέπει να το αποφύγουν αυτές τις μέρες γιατί δεν κάνει καθόλου καλό η έκθεση στον ήλιο αυτές τις μέρες.

Τα σπίτια που δεν διαθέτουν κλιματισμό πρέπει να είναι κλειστά για να είναι λίγο πιο δροσερά.

Για σάς που θα πάτε στην παραλία, φροντίστε να προστατευθείτε κάτω από κάποιο σκιώδες μέρος και να ξεχάσετε την ηλιοθεραπεία από τις 11π.μ. μέχρι και τις 17:00 τουλάχιστον. Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες ώρες για να προκληθούν προβλήματα στο δέρμα.
daypress.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *