ροή ειδήσεων

Πωλητήριο και στο Sheraton της Ρόδου

To ένα μετά το άλλο τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα βγαίνουν στο σφυρί από τους ιδιοκτήτες τους με τη Ρόδο να βρίσκεται, όπως φαίνεται, στο επίκεντρο. Μετα το «Καψής» που πωλείται...
σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται αγοραστής και για το εκπληκτικό ξενοδοχείο «Sheraton Rhodes Hotels» το οποίο βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου.
Πρόκειται για το παλαιό Hilton που άλλαξε πριν μερικά χρόνια εταιρεία διαχείρισης. Το τίμημα που ζητείται κινείται γύρω στα 55 εκατ. ευρώ και την πώληση έχει αναλάβει η αμερικανική εταιρεία Carlton Group.
Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 1.500 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα έχουν βάλει επίσημα πωλητήριο ενώ περί τα 3.000 θα μπορούσαν να αλλάξουν χέρια αν υπήρχαν αγοραστές. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και αρκετά αθηναϊκά ξενοδοχεία, ακόμη και πολυτελείας με το ποσό που ζητείται να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.
www.ered.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/6/12 00:00

    Αυτό να το καταλάβουν μερικοί-μερικοί το σημείο που βρίσκεται πλέον ο Τουρισμός και οτι η η εποχή αυτών που εργάζονται, δηλαδή των "παχειών αγελάδων" σε μισθούς και δώρα που ονειρεύονται πολλοί εχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

    Αυτό για κάποιους εδώ που γράφουνε κάτι φαιδρά ////Να μπούμε να τους δείρουμε τους ξενοδόχους,γιατί δεν δείνουν μεγάλους μισθούς, γιατι το ενα γιατί το άλλο, να τους τα σπάσουμε, να τους συνετίσει η χρυσή Αυγή, κλπ///.

    Δεν ειμαι ξενοδόχος ουτε ασχολούμαι με τον τουρισμό επαγγελματικά.

    Στεναχωριέμαι αφάνταστα μόνο που κάτι ξενοδοχεία στολίδια στον τόπο μας και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάνε να κλείσουν η εκλεισαν.

    Καταλαβαίνω και την αγωνία και τον πόνο του κόσμου που εργάζονταν σε αυτά.

    Καταδικάζω μόνο τον λαηκισμό κάποιων ,οι οποίοι δεν εχουν καταλάβει ακόμα οτι οι εποχές εχουν αλλάξει, και που εξακολουθούν να εκστομίζουν λόγια μεγάλα για χάηδεμα αυτιών, η με το να βρίζουν θέλοντας να βγάλουν πρός τα έξω τα αρρωστημένα εσώψυχά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/12 00:25

    Ναι να τους δειρουμε τους ξενδοδοχους....οταν μαζευαν το χρημα ηταν καλα..τωρα πρεπει να στηριξουν την επιχειρησεις τους με νομιμους τροπους.οχι κομπινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/6/12 01:33

    Να σταματήσουν να χτίζουν καινούργια ξενοδοχεία στη Ρόδο. Δεν πρέπει να χτιστεί ούτε ένα παραπάνω, αντιθέτος ίσως πρέπει να γκρεμιστούν και μερικά. Η υπερπροσφορά κλινών συμφέρει μόνο τους μεγάλους tour operators και τις τράπεζες (δανιστές), κανέναν άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/6/12 01:34

    Καλά τωρα πλάκα μας κάνετε; Θα λυπηθουμε και τους ξενοδόχους;
    Αυτοί έχουν βγάλει δισεκατομμύρια στην Ελβετία και εδώ το παίζουν φτωχαδακια και κλείνουν τα ξενοδοχεία επειδή
    Χρωστάνε ένα κάρο χρήματα σε ΙΚΑ μικα και δεν συμμαζευεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/6/12 02:53

    Ο πρωτος σχολιαστης ειπε οτι δεν ειναι ξενοδοχος και δεν ασχολειται με τα τουριστικα,παρ'ολα αυτα ομως εχει γνωμη για το θεμα.Οταν οι ξενοδοχοι κρατουσαν για την τσεπη τους τα υπερκερδη τους και επαιρναν δανεια απο τις τραπεζες για τις υποχρεωσεις τους ολα ηταν μελι-γαλα.Τωρα που πρεπει να δειξουν οτι ειναι και επιχειρηματιες και οχι κομπιναδοροι,τωρα τα πουλανε.Στην απατη ολοι ειμαστε καλοι.Στην πραγματικη ικανοτητα ειναι που κολλαμε λιγο.Απο την μια το παιζουν αυθεντιες και απο την αλλη ειναι χωμενοι μεχρι το λαιμο στα σκατα.Και πολλα τους δινουν 55 εκατ.Οσο για τους εργαζομενους,δεν ειδα κανεναν που να δουλευε στο ΚΑΨΗΣ να στενοχωριεται που πουλιεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/6/12 08:30

    Malakes tsampikoi akoma nomizete oti tha doulebete eksi mines to kalokairi kai tha exete lefta olo to xrono? Re pou tous brikan aftous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/6/12 11:29

    Πωλητηρια υπάρχουν.
    Αγορστες?
    Δυστιχως ο τουρισμος ειναι τελιωμενη υπόθεση.
    Κρατος, Δημος, Προτουρ,τράπεζες.
    Απλως τον τελειωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/6/12 15:38

    πΡΌς
    Ανώνυμος13/6/12 12:25 π.μ.
    Ανώνυμος13/6/12 2:53 π.μ.


    Αγαπητοί μου.
    Την ξέρετε την παροιμία "Φρέσκα κουλούρια φωνάζει ο κουλουράς".

    Το, οταν και κάποτε ναι, κάποιοι εβγαζαν λεφτά με το τσουβάλι οπως λέμε, ειτε αυτοί λέγονται μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοεστιάτορες, βιομηχανοι, εφοπλιστές, επιχειρηματίες κλπ κλπ ?

    Τό τωρα ειναι το πρόβλημα με την αναδουλειά, και την κακή οικονομική κατάσταση.
    Σημερα τι κάνουμε, η τι γίνεται, η οτι χάθηκε η μπάλλα απο τα πόδια μας.
    Αυτό ακούγεται παντού.

    Και η σκέψη μας πρέπει να ειναι πως θα κρατήσουμε την κάθε δραστηριότητα ζωντανή , πως θα περισώσουμε θέσεις εργασίας, πως θα κινείται τελικά χρήμα εδώ και να αποφευχθεί ο οικονομικός μαρασμός του τόπου.
    Δυστυχώς πρέπει να πολεμήσουμε διαφορετικά , γιατί αυτοί ειναι οι σκληροί οικονομικοί κανόνες και η ανταγωνιστική αγορά παροχής υπηρεσιών και εργασίας σήμερα.

    Με το ιδιο σκεπτικό να πάμε να δείρουμε κάποιους, πως θα ακουστεί άραγε?, αν πουνε κάποιοι ξενοδόχοι οτι θα πάνε στην ανα τας Ευρώπας μεγάλα Τουριστικά πρακτορεία, και να .....δειρουν τους εκεί operators με αιτιολογικό γιατί τους μείωσαν δραματικά το ποσό ανα διανυκτέρευση του κάθε τουρίστα που φέρνουν εδώ, και λέγοντας τους //μπήξε δείξε// εσείς που θυσαυρίζατε μια ζωή παλιά απο εμάς κλπ κλπ.

    Για αυτό λέω δεν ειναι σοβαρά αυτές οι εκφράσεις βίας που ακούγονται κατά διαστήματα εδώ σε αυτό το μπλόγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13/6/12 23:24

    Πάρα πολύς κόσμος απ'ότι ακούω και διαβάζω έχει πλήρη άγνοια της επιχειρηματικότητας και τι μένει τελικά στις επιχειρήσεις. Έχοντας μια επιχείρηση δε σημαίνει ότι βγάζεις και πολλά λεφτά. Αντιθέτως. Πολλές φορές αυτά που μένουν στο τέλος του χρόνου είναι πολύ λίγα. Στην Ελλάδα υπάρχει εχθρικό περιβάλλον για τον επιχειρηματικό κόσμο δεν είναι τυχαίο που δεν έχουμε κάποια διάκριση στο χώρο των ξενοδοχείων. Με την υπερβολική φορολόγηση με τις τις έκτακτες εισφορές έχουν γονατίσει όλες οι υγιείς επιχειρήσεις. Κι από την άλλη μεριά ακούς ότι οι επιχειρηματίες είναι όλοι κλέφτες. Οχι δεν είναι. Προσπαθούν κι αυτοί με κάθε τρόπο να επιβιώσουν με κάθε τρόπο. Στη Σουηδία οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πολύ λιγότερες από αυτές που πληρώνουμε εδώ, παρόλα ταύτα η ανταπόδοση στη Σουηδία είναι πολύ μεγαλύτερη και καλύτερη. Το πρόβλημα μας είναι καθαρά πολιτικό και εκπαιδευτικό. Από την άλλη οι πολιτικοί μας έχουν πλήρη άγνοια της επιχειρηματικής πραγματικότητας. Ακούσαμε από τον Τσίπρα ότι αν κάνεις τζίρο 50000 έχεις και 25000 κέρδη. Μπορείτε να καταλάβετε την απόσταση που έχουν από την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *