ροή ειδήσεων

Καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ

Την κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς σε συνολικό ποσοστό 1,10% υπέρ των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, από... την 1η Νοεμβρίου 2012, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Η απόφαση αποτελεί την πρώτη κίνηση της κυβέρνησης για τη μείωση των κοινωνικών εισφορών στο ΙΚΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους εργασίας.

Αναλυτικά οι σχετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

Κατάργηση Εργοδοτικών Εισφορών 1,1

1. Η προβλεπόμενη από τη διάταξη της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν.Δ. 2963/54 (Α΄, 195), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εισφορά 0,75% επί των ημερομισθίων και μισθών των εργαζομένων υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, η οποία βαρύνει τον οικείο εργοδότη, καταργείται από 1 Νοεμβρίου 2012.

2. Η προβλεπόμενη από τις διατάξεις της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του νόμου 678/1977 (Α΄,246) και του εδαφίου Γ του άρθρου 7 του ν.3144/2003 (Α΄,111) εισφορά 0,35% υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας, η οποία βαρύνει τον οικείο εργοδότη, καταργείται από 1 Νοεμβρίου 2012.

3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δύναται να καθοριστεί και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου αυτού.
forologikanea.gr




parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *