ροή ειδήσεων

Σεξ και ίντερνετ στις φυλακές

Οι κρατούμενοι των φυλακών θα μπορούν να συνευρίσκονται με τους συζύγους – συντρόφους τους και τους συγγενείς πρώτου βαθμού σε…
ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός των καταστημάτων κράτησης, όπως προβλέπει ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας που έδωσε στη δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας που συντάχθηκε από νομοπαρασκευαστική Επιτροπή υπό την προεδρία του πανεπιστημιακού καθηγητή Γ. Πανούση, τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Αναλυτικότερα, ο νέος Κώδικας προβλέπει τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο των κρατουμένων, για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς λόγους, ενώ διευρύνεται η ημιελεύθερη διαβίωση και η τμηματική έκτιση των ποινών.

Έτσι κατά την ημιελεύθερη διαβίωση οι κρατούμενοι θα μπορούν να διανυκτερεύουν και εκτός φυλακών.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναζητήσει τη συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακόμη, στον ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας εντός των φυλακών, προστίθεται και η περίπτωση επιτυχούς αποφοίτησης από ολοκληρωμένο σύνολο σπουδών.

Επίσης, καθορίζεται ο αριθμός των κρατουμένων που επιτρέπεται ανά τετραγωνικό μέτρο. Εξάλλου, παρέχεται η δυνατότητα στο Συνήγορο του Πολίτη να διενεργεί τακτικούς και έκτακτους ελέγχους, όπως και αυτοψίες στις φυλακές, ενώ δίδεται η δυνατότητα επισκέψεων στα αρμόδια όργανα της Βουλής, την Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου, την Επάνοδο, και τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι αναμένει τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής για το λεγόμενο «βραχιολάκι» που θα δίνει τη δυνατότητα να τοποθετείται στους υπόδικους ή καταδίκους κατά το χρόνο των αδειών που θα λαμβάνουν ή κατά την ημιελεύθερη διαβίωσή τους.efthimia.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *