ροή ειδήσεων

Σνομπάρουν τα «φωτοβολταϊκά στη στέγη» τα νησιά


Αναξιοποίητη έχουν αφήσει τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες σπιτιών περίπου τα 6 στα 10 Ελληνικά νησιά...

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 58 μη διασυνδεδεμένα στο δίκτυο της ΔΕΗ νησιά που βρίσκονται στο Αιγαίο (συν τους Ωθονιούς), στα 37 δεν έχει εγκατασταθεί ούτε ένα κιλοβάτ από φωτοβολταϊκά σε στέγες σπιτιών σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΔΕΗ.

Από τα 37 νησιά στα οποία δεν υπάρχει μέχρι τώρα εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες, τα δίκτυα για τα 17 εμφανίζονται κορεσμένα στον πίνακα της ΔΕΗ και πρόκειται για τα νησιά Αμοργό, Αρκοί Αστυπάλαια Γαύδος, Δήλος, Κάλυμνος Κάρπαθος, Κάσος, Κρήτη, Κύθνος, Λέσβος Λήμνος, Μαράθι, Σάμος, Σίφνος, Σκύρος και Σχοινούσα.

Στους Λειψούς το Μαράθι , τη Μεγίστη, την Ιο, την Κάσο, την Κίμωλο το Κουφονήσι, τη Θυρασιά, τη Θύμαινα, τον Αγιο Ευστράτιο (αν και ονομάζεται το πράσινο νησί), το Αγαθονήσι, την Αμοργό, την Ανάφη, τα Αντικύθηρα, την Αντίπαρο, τους Αρκούς, τη Γαύδο το Γυαλί, τη Δήλο, τη Δονούσα,την Ερεικούσα, τη Νίσυρο, τους Ωθονιούς, τη Σύμη τη Σχοινούσα, την Τέλενδο,τη Φολέγανδρο, τους Φούρνους, τη Χάλκη, τα Ψαρά, την Ψέριμο και τις Οινούσες ούτε υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά ούτε υπάρχει κατατεθειμένο ενδιαφέρον για μελλοντική εγκατάσταση.

Σε νησιά όπου στο δίκτυο υπάρχει διαθεσιμότητα, καταγράφεται σημαντική ανταπόκριση, ακόμη και σε νησιά της άγονης γραμμής, ενώ συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΗ, έχουν εγκατασταθεί 10,242 μεγαβατ και έχουν κατατεθεί αιτήσεις για ακόμη 28,76 μεγαβάτ.

Έτσι στην Κρήτη -που είναι η πρωταθλήτρια των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών σε στέγες – ςχουν εγκατασταθεί περίπου 7.000 κιλοβάτ και έχουν γίνει αιτήσεις για 27.000 κιλοβατ.

Στη Λέσβο που επίσης είναι κορεσμένο το δίκτυο έχουν εγκατασταθεί 17 κιλοβάτ και έχουν γίνει αιτήσεις για 180,στη Σάμο, τη Λήμνο, την Κάρπαθο και την Αστυπάλαια, που το δίκτυο εμφανίζεται κορεσμένο, ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί κανένα φωτοβολταϊκό, αλλά υπάρουν αιτήσεις για 483 κιλοβάτ, 111 κιλοβάτ, 59 κιλοβάτ και 5 κιλοβάτ αντίστοιχα.
tsantiri.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/1/13 08:24

    www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=541

    Μπορεί κάποιος να μου πει τι παίζει με τα φωτοβολταϊκά και πως θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα και που θα απευθυνθούμε για αιτήσεις κτλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/13 13:12

    Υπάρχουν περιοχές όπου οι οικισμοί είναι προστατευόμενοι και ισχύουν διάφορες διατάξεις επί της αρχιτεκτονικής και του ύφους του οικισμού, οπότε πιθανόν να μην επιτρέπεται κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *