ροή ειδήσεων

Τρομοκρατία, διαδηλώσεις κι απεργίες διώχνουν τουρίστες από την Ελλάδα

Εξαιρετικά αρνητικά για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτηρίζουν Γερμανοί πράκτορες τα τελευταία γεγονότα και την νέα έκρηξη βίας στη χώρα, καθώς αυτή την περίοδο, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, γίνονται οι περισσότερες κρατήσεις διακοπών για το καλοκαίρι...
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Trendscope το 72% των τουριστικών πρακτόρων εκτιμά ότι δύσκολα θα μπορέσει η Ελλάδα να βγει από τα αρνητικά σχόλια του διεθνή Τύπου κάτι που αναμένεται να έχει σαφείς επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση.

Η αύξηση των κρατήσεων που καταγράφουν οι τουριστικοί όμιλοι δεν έχει καταφέρει ακόμη να καλύψει τις απώλειες της περασμένης χρονιάς, ενώ τονίζεται ότι η εμπιστοσύνη πολλών Ευρωπαίων προς την Ελλάδα δεν έχει αποκατασταθεί.

Οι Γερμανοί τουριστικοί μάνατζερ θεωρούν σε ποσοστό 72% ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, ενώ το 54% θεωρεί ότι οι Γερμανοί τουρίστες θα αποφύγουν την Ελλάδα υπό τον φόβο απεργιών και διαδηλώσεων, παρά το γεγονός ότι το 76% των Γερμανών δεν δείχνει διατεθειμένο να μειώσει τον προϋπολογισμό των διακοπών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η αυστριακή εφημερίδα Der Standard παρουσίαζε τον λεγόμενο Risk Map της βρετανικής εταιρείας Control Risk και εντάσσει την Ελλάδα στις χώρες μεσαίας επικινδυνότητας προβάλλοντας, ωστόσο, τα προβλήματα που δημιουργούνται από απεργίες, διαδηλώσεις και επεισόδια.

Στο ίδιο κλίμα το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών είχε επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συχνές κινητοποιήσεις, ενώ προειδοποιούσε και για την αύξηση των κλοπών εξαιτίας της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα.

Την Κυριακή, μετά την βομβιστική επίθεση στο Mall το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία συνιστώντας προσοχή προς τους πολίτες των ΗΠΑ και καλεί όσους ταξιδεύουν ή διαμένουν στην Ελλάδα να εγγραφούν στο ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου με το οποίο παρέχεται στις αμερικανικές αρχές η δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ολα αυτά, παρά το γεγονός ότι η χρονιά ξεκίνησε με θετικά μηνύματα από την έκθεση τουρισμού της Βιέννης με τους τουριστικούς ομίλους της Αυστρίας να καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς έως και 25% σε σχέση με τις αρχές του 2012, ενώ και οι Tour Operators της Γερμανίας επιβεβαίωναν την αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το 2013 «χρονιά της τουριστικής Ελλάδας» κυρίως για δύο βασικούς λόγους:

Η Ελλάδα είχε πάψει να είναι στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων και
Τα τουριστικά πακέτα ήταν αρκετά φθηνότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *