ροή ειδήσεων

Ευρωβαρόμετρο: «Όχι» σε διακοπές το 2013 για το 25% των Ελλήνων

Το 25% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει να πάει διακοπές το καλοκαίρι του 2013, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή δημοσκόπηση για τον τουρισμό που δόθηκε την...
Τετάρτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η κατάσταση ωστόσο είναι ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος , όταν, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 37% των Ελλήνων (έναντι 27% των Ευρωπαίων) δεν πήγε διακοπές, με το 72% των συμπολιτών μας να επικαλείται οικονομικούς λόγους, τη στιγμή που είναι ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 46%.

Στην ερώτηση «η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα σχέδιά σας για τις διακοπές σας το 2013;», θετικά απαντά περίπου το 95% των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, το 38% των ερωτηθέντων απαντά «ναι, σχεδιάζω να ξοδέψω λιγότερα», το 29% απαντά «ναι, θα πάω διακοπές για μικρότερο χρονικό διάστημα» και το 28% απαντά «ναι, δεν θα πάω διακοπές».

Επιπλέον, το 2013, το 79% των Ελλήνων δηλώνουν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στη χώρα τους για διακοπές (έναντι 41% των Ευρωπαίων), ενώ το 2% των Ελλήνων δηλώνει ότι σχεδιάζει διακοπές στην Ισπανία και 2% στην Αγγλία.

Εκτός Ε.Ε. σχεδιάζει να πάει διακοπές μονάχα το 4% των Ελλήνων (έναντι 15% των Ευρωπαίων).

Τέλος, σημειώνεται πως οι Έλληνες είναι οι «πρωταθλητές» ανάμεσα στους πολίτες της Ε.Ε. στο να επιλέγουν την πατρίδα τους ως παραθεριστικό προορισμό, με το 87% των Ελλήνων, έναντι 58% των Ευρωπαίων, να δηλώνει πως περνά τις διακοπές του εντός των συνόρων.

Ακολουθούν οι Ιταλοί (80%), οι Βούλγαροι (79%), οι Κροάτες (74%) και οι Ισπανοί (73%).
Πηγή: skai.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *