ροή ειδήσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να εξαίρει το Κοινοβούλιο για την επίτευξη ευρύτατης σύγκλισης σε
ένα νομοσχέδιο που αφορά στο οξύτατο πρόβλημα.... των εξαρτησιογόνων ουσιών, το σχετικό νομοθέτημα ψηφίστηκε και στα άρθρα του.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η ψήφιση των άρθρων 58 και 60, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία - η οποία θα διεξαχθεί αύριο - εκτιμώντας ότι ανοίγει Κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση της πρόληψης της θεραπείας και της επανένταξης των χρηστών.

Δεδομένου ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του, εκτός από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ομοφώνησαν σε 25 άρθρα όλα τα κόμματα και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης ψήφισαν ορισμένα άρθρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως η Βουλή με το νομοσχέδιο αυτό επέδειξε υπευθυνότητα και απέκτησε νέα κουλτούρα.

Ιδιαιτέρως ο κ. Ρουπακιώτης στάθηκε στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο κραυγάζει για την αναγκαιότητα της πρόληψης, της θεραπείας και της επανένταξης, έναντι της αντίληψης της καταστολής τα αποτελέσματα άλλωστε της οποίας είναι αρνητικά.

Πάντως, ο υπουργός ζήτησε να εκτιμήσει δεόντως το Σώμα το γεγονός ότι μειώνονται οι ποινές στους εξαρτημένους μικροδιακινητές, αλλά αυξήθηκαν οι ποινές για τους εμπόρους ναρκωτικών. Οι τοποθετήσεις των κομμάτων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι η ΝΔ είχε αρχικώς αντίρρηση για άρθρα τα οποία αποσύρθηκαν, άλλα δεν τροποποιήθηκαν και - όπως είπε - για πρώτη φορά, επί της αρχής, συμφώνησε σε νομοσχέδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αποτελεί επιτυχία. Επέμεινε, ωστόσο, στο ότι δεν πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση των ποινών στους εμπόρους ναρκωτικών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε γάγγραινα το πρόβλημα των ναρκωτικών στη χώρα και επισήμανε πως είναι θετικά τα άρθρα για τους χρήστες, αλλά αρνητικά τα άρθρα 58 και 60.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν συμβιβασμών των κομμάτων σε αρκετά σημεία, όπως στα όρια των ποινών.

Για ρήξη στο μνημονιακό μπλοκ το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση με την ψήφο του.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης, ανέφερε ότι το κρίσιμο θέμα για το νομοσχέδιο θα είναι η εφαρμογή του, κυρίως για την καταστολή και την επανένταξη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης είπε ότι το κόμμα του αντιτίθεται στον διαχωρισμό σκληρών και μαλακών ναρκωτικών και διερωτήθηκε αν η Ελλάδα θα γίνει Ολλανδία. Πρόσθεσε πάντως ότι το κόμμα του ψηφίζει ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου.
newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *