ροή ειδήσεων

Βαρύτατες ποινές για τη μαύρη εργασία -Πρόστιμα στο 18πλασιο του κατώτατου μισθού

Σε μία προσπάθεια αρχικά να περιοριστεί και στη συνέχεια να μπει τέλος στην αδήλωτη εργασία το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε... το ποινολόγιο και τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι εργοδότες που απασχολούν αδήλωτους εργαζομένους. Τα πρόστιμα θα πέφτουν βροχή και θα ανέρχονται πλέον στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού ανά αδήλωτο εργαζόμενο.

Οπως αναφέρεται και από το υπουργείο Εργασίας αποφασίστηκε ένα επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πλάνο εντατικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δύο υπουργείων με το οποίο θα εφαρμοστεί το νέο ποινολόγιο αλλά και η νέα διαδικασία επιβολής των προστίμων για την πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Το νέο ποινολόγιο και τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία
Στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού ανά αδήλωτο εργαζόμενο
10.550 ευρώ για τους άνω των 25 ετών αδήλωτους εργαζόμενους
9.200 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών
οι ποινές αυτές θα επιβάλλονται άμεσα και επιτόπια ως ευθέως αποδεικνυόμενη παράβαση.
Βρούτσης: Η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα
«Όταν έλεγα ότι η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα δεν ήταν μία τυπική λεκτική υπερβολή ή μία συνήθης πολιτική ρητορεία. Το εννοούσα.
Σήμερα έχοντας επιβάλει το επιτόπιο πρόστιμο των 10.550 ευρώ, το υψηλότερο για την αδήλωτη εργασία που έχει επιβληθεί ποτέ, το επιβεβαιώνω. Το έχω επαναλάβει πολλές φορές και το τονίζω άλλη μία φορά:
Είναι υψηλού ρίσκου απόφαση, αν όχι καταστροφική, για τον ίδιο τον επιχειρηματία να διατηρεί πλέον αδήλωτο εργαζόμενο στην επιχείρηση του. Γι” αυτό και στέλνω σήμερα μία τελευταία αυστηρή προειδοποίηση προς όλους:
Όποιος εξακολουθεί να κινείται εκτός νομιμότητας στην αγορά εργασίας θα υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες των δικών του επιλογών».
Κεγκέρογλου: Προχωρούμε την εφαρμογή του νέου πλαισίου
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε πως το υπουργείο Εργασίας ανταποκρίνεται στην απαίτηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, στην απαίτηση των εργαζομένων αλλά και την ανάγκη των καιρών για στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος και πάταξη της μαύρης εργασίας. Με το νέο, πράγματι, αυστηρότατο πλαίσιο προστίμων και τους στοχευμένους και συντονισμένους ελέγχους προχωρούμε από 15 Σεπτέμβρη στην εφαρμογή του νέου πλαισίου. Έχει δοθεί κατεύθυνση για συνεργασία και σύσταση μικτών κλιμακίων του ΣΕΠΕ, της ΕΥΠΕΑ και της Οικονομικής Αστυνομίας προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα».
Νομίζω ότι όλος ο σχεδιασμός, που σας έχουμε ανακοινώσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ξεκινά πλέον με τις καλύτερες προϋποθέσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας».
Πηγή: iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/9/13 20:39

    ξεκινηστε απο τα μπαρακια 2 στους 3 αδηλωτοι, μετα στα ξενοδοχεια ολοι βοηθητικοι(κουζινες,κηποι κτλ) αδηλωτοι και τελειωστε στις οικοδομες..αν τους γραψουν ολους αυτους τοτε οχι ελλειμα αλλα πλεονασμα για 10 χρονια θα εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/13 21:01

    Να καταγγείλουμε τους ασυνείδητους που εκμεταλλεύονται τους αδύναμους και πλουτίζουν ει βάρος τους, μην γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα απλά διαπιστώνοντας το πρόβλημα, πρέπει να πάρουμε θέση στο πρόβλημα, σήμερα είναι αυτοί αύριο ίσως ειμαστε εμείς αυτοί που θα τους εκμεταλλεύονται οι αναίσχυντοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Όπως οφείλουμε να πούμε ότι υπάρχουν και ευσυνείδητοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι απόλυτα σωστοί και νόμιμοι και δεν πρέπει να "τσουβαλιάζουμε" και να "ισοπεδώνουμε" τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/9/13 23:54

    Δηλαδη μεχρι τωρα που η μαυρη εργασια παει συννεφο και οι μαιμου υπαλληλοι εχουν γεμισει τον τοπο,γιατι δεν εχω ακουσει για προστιμα.Γιατι παντα ολα ειναι ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ?Δεν μας πειθετε κυριοι(λεμε τωρα "κυριοι").Μην σκισετε κανενα καλσον κυριε Κεγκερογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *