ροή ειδήσεων

Λουκέτα πολλών αστέρων στην Αθήνα – Έκλεισαν 89 ξενοδοχεία από το 2007

Εκτός χάρτη βάζουν την Αθήνα οι τουρίστες, με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο τα ξενοδοχεία να επιλέγουν το λουκέτο. Ενδεικτικό είναι ότι…την τελευταία εξαετία η πρωτεύουσα δεν αποτελεί πλέον τουριστικό προορισμό και ήδη 89 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ανέστηλαν τη λειτουργία τους.

«Η Αθήνα παρουσιάζει διαφορετική εικόνα από την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών -Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) Αλέξανδρος Βασιλικός, αναφερόμενος στην υστέρηση του προορισμού σε σύγκριση με τις θετικές επιδόσεις της χώρας σε αφίξεις και έσοδα.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΕΞΑΑΑ, η πορεία της Αθήνας είναι εντυπωσιακή πτωτική από το 2008: «Η φετινή πορεία δεν πρέπει να μας καθησυχάζει», σημείωσε ο κ. Βασιλικός σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας τη γενική αυξητική τάση, με τη συγκυρία στην Ανατολική Μεσόγειο και τους κινδύνους από την ανάφλεξη στην περιοχή. «Δεν έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε σαμπάνιες», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «θα πρέπει να ξεφύγουμε από την ποσοτική προσέγγιση για τον τουρισμό» και να προσεγγίσουμε τον ποιοτικό τουρισμό και τη γεωγραφική κατανομή των αφίξεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2000 η ελληνική οικονομία είχε τουριστικές εισπράξεις 10,5 δισ. ευρώ με 12 εκατομμύρια αφίξεις και «εφέτος με 17 εκατ. αφίξεις θα φτάσουμε τα 11 δισ. ευρώ», τόνισε.
Το ξενοδοχειακό δυναμικό έχει μειωθεί κατά 3.679 δωμάτια και 6.872 κλίνες, καθώς 81 μονάδες όλων των κατηγοριών και οκτώ μονάδες (οι οποίες έχουν κλείσει αλλά δεν έχει λήξει η άδεια λειτουργίας τους από τον ΕΟΤ), έκλεισαν η μια μετά την άλλη στην Αττική, εξαιτίας των πιέσεων της κρίσης.
Πηγή: iefimerida


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/9/13 23:49

    Μα τι λεμε τωρα?Ολοι οι λαθρομεταναστες στην Αθηνα δεν πανε πρωτα πριν μολυνουν ολη την υπολοιπη Ελλαδα?Οριστε που θα τους τακτοποιει ο Δενδιας και ο Τσιπρας με την παρεα τους .Σε πενταστερα ξενοδοχεια.Θα ανοιξουν και θεσεις εργασιας για τους Ελληνες.Προσωπικο για την εξυπηρετηση των λαθρομεταναστων.Και μετα λετε για ανεργια.Οριστε αναπτυξη.Αχαριστοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *