ροή ειδήσεων

Για το Επίδομα ανεργίας

Αναγνώστης:
Πολλά ακούγονται τελευταία για τις ενέργειες του παρελθόντος και τις μελλοντικές παραγόντων του νησιού μας προς πάσαν κατεύθυνση για την επίλυση του καυτού αυτού θέματος...
που αγωνιά περισσότερο τους εποχιακά εργαζόμενους αλλά και τους εμπόρους. Στο παρελθόν μια παρόμοια φημολογία χαρακτηρίστηκε από «κάποιον» πολιτικό ως «ασύστολη ραδιοαρβύλα», αλλά διαψεύστηκε οικτρά από την πραγματικότητα. Εγώ θα ήθελα να σταθώ στο ερώτημα, τι έκαναν οι εκλεγμένοι μας αντιπρόσωποι στην Βουλή? Τώρα θα μου πείτε, αυτοί είναι βολεμένοι με τα 20.000 τον μήνα και θα νοιαστούν για τις 250 που ψάχνουν εναγωνίως οι εργαζόμενοι? Εγώ πάντως προσωπικά θα συμβούλευα όλους αυτούς που τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, την επόμενη φορά να απευθυνθούν στην …. Μέρκελ ή την Τρόικα, αφού αυτοί διατάζουν και οι «εκλεγμένοι» μας εκτελούν!!!!! Απλώς μια υπενθύμιση για το τι έκαναν αυτοί με όλα τα καυτά θέματα του τόπου αυτού (ακρίβεια, μετατάξεις, καταργήσεις υπηρεσιών κτλ) και ποιους θα πρέπει να ψηφίσουμε στο μέλλον
Ορφανίδης Δ.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/9/13 08:08

    Φετος που θα πεσει πεινα ισως ξυπνησουν καποιοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/9/13 08:17

    kai emeis ti kanoume re?? kathomaste kai grafoume oti tha pesei poloi pina?? etsi den linete to provlima.. prepei oloi na xsesikodoume kai malista dinamika mas afora olous!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/13 08:54

      Η καραμπινα ειναι ετοιμη φιλε, γρασαρισμενη και γυαλισμενη, αν πεινασουν τα παιδια μου θα βγω για κρεας....

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος6/9/13 10:22

    EINAI ORISTIKO OTI THA XASOYME TO EPIDOMA KAI EAN NAI GIA POSO KAIRO ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/9/13 10:43

    EINAI ORISTIKO FILE GEIA DIO XRONIA KATI PRPEI NA KANOYME OLOI MAS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/9/13 10:59

    Να οργανοθουμε ρε παιδια για ξεσηκωμο, δεν γινετε αλλιως.Ακουσα οτι το εργατικο ετοιμαζει διαδηλωσεις τον Οκτωβρη, ολοι στους δρομους αν δε θελετε να πεινασετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/9/13 12:06

    Το ποσό της εργατικής εισφοράς υπέρ του ΟΑΕΔ στον κλάδο της ανεργίας είναι το 4% επί των ακαθάριστων αποδοχών του απασχολουμένου ( με 1,33 % επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος, με 2,67 % ο εργοδότης.
    Εάν λοιπόν υποθέσουμε πως αμείβομαι με 1000 € μηνιαίως ( ακαθάριστο ποσό ) επί 7 μήνες ετησίως ( εποχιακή απασχόληση ) τότε καταβάλω μηνιαίως 40,00 € και ετησίως 280,00 € στο ταμείο ανεργίας. Πως μπορώ να λάβω σε αυτήν την περίπτωση 360,00 € ως μηνιαίο επίδομα ανεργίας επί τους 5 χειμερινούς μήνες δηλ. στο σύνολο 1800,00 € ?
    Απλή λογική, για να πάρω πρέπει και να δώσω. Στην Ελλάδα αυτό δεν ισχύει σε κανένα ταμείο.
    Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε και εμείς οι πολίτες που θα βρεθούν τα χρήματα αυτά που απαιτούμαι ? Να βγούμε στους δρόμους είναι σαφώς μια κίνηση διαμαρτυρίας για την γενικη κατάσταση της χώρας αλλά θα γεμίσει τα ταμεία του ΟΑΕΔ ? Σχεδόν 20 χρόνια που έζησα και εργάστηκα στη Ρόδο δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται για όσους έπαιρναν επίδομα ανεργίας χωρίς να το δικαιούνται. Σίγουρα όλοι μας γνωρίζουμε έναν και ίσως περισσότερους. Ακόμα και το ίδιο το κράτος αδιαφορούσε, π.χ. οι Δικαστικές Αρχές. Γνωρίζω ξενοδοχειακές μονάδες που προσλάμβαναν εικονικά αρκετά άτομα για να εισπράξουν την επιδότηση για εποχιακά ξενοδοχεία. Υπήρχαν και αυτοί που λειτουργούσαν τα ξενοδοχεία τους σε 12μηνη βάση αλλά "απασχολούσαν" το προσωπικό τους ως εποχιακό για ακριβώς αυτό το λόγο - για την επιδότηση, δηλ. το απέλυαν ενώ αυτό συνέχιζε για το μεγαλύτερο διάστημα της "άδειας" να εργάζεται στο κανονικό του πόστο. Σε αυτές τις περιπτώσης γιατί δεν μίλησε κανείς ?
    Τότε θα μου πείτε η Μέρκελ ήταν στο Βερολίνο και η Τρόικα δεν είχε συσταθεί ακόμα. Τότε υπήρχαν τα πακέτα Ντελόρ, και τα ΕΣΠΑ κλπ. και "λεφτά υπήρχαν" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/13 12:51

      ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΚΑΘΕ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 1% ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΟΑΕΔ ....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/9/13 18:14

      12.06...απο αυτα που γραφεις, φαινεται οτι βρισκεσαι, στη λιστα των βολεμενων, ο εποχιακος υπαλληλος δουλευει 6 εως 8 μηνες το χρονο, εχουμε καταληξει να παιρνουμε εξευτιληστικους μισθους, να δουλευουμε τρελες ωρες,και να μην παιρνουμε ανεργια!!!! εαν θελει το κρατος, να μην δινει ανεργια στους εποχιακους, τοτε να ανεβασει, τους μισθους , να μπορουμε να ζουμε τον χειμωνα, αξιοπρεπως!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/9/13 18:15

      12.06...απο αυτα που γραφεις, φαινεται οτι βρισκεσαι, στη λιστα των βολεμενων, ο εποχιακος υπαλληλος δουλευει 6 εως 8 μηνες το χρονο, εχουμε καταληξει να παιρνουμε εξευτιληστικους μισθους, να δουλευουμε τρελες ωρες,και να μην παιρνουμε ανεργια!!!! εαν θελει το κρατος, να μην δινει ανεργια στους εποχιακους, τοτε να ανεβασει, τους μισθους , να μπορουμε να ζουμε τον χειμωνα, αξιοπρεπως!!!!!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος7/9/13 09:07

      O φόρος εισοδήματος ;
      οι ασφαλιστικές εισφορές ;
      ο φπα ;
      ο φόρος κινητής και ακίνητης περιούσιας ;
      ένσημα ;
      Εεγώ έχω λογου χάρι γύρο στις 4000 ένσυμα.

      Ξανά υπολόγισε λίγο και πες μας.


      Φιλικά

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος6/9/13 20:27

    Η δινουν ανεργια η ......χρυση αυγη....τελος δεν παει αλλο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/13 21:15

      Καμία ξένη κυβέρνσηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει σαν κυβέρνηση ένα Χιτλερικό-ναζιστικό κόμμα. Μην αυταπατάσθαι, το ξέρουν και οι ίδιοι αυτό, αλλά σας δουλεύουν ψιλό γαζί γιατί και αυτοί 20.000 τον μήνα τσεπώνουν που πριν κανα δυό χρόνια ούτε στον ύπνο τους δεν τα ονειρευόντουσαν! Ξυπνήστε!!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος6/9/13 22:50

    tha toys parei o diaolos ean kopsoyn tin anergia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/9/13 00:53

    ...Και μπλα,μπλα,μπλα...
    ΘΑ...ΘΑ...ΘΑ...

    Τίποτα δεν θα κάνετε, μόνο λόγια και αυτό θα φανεί σύντομα στις διαδηλώσεις οπερέτας!!
    Το εργατικό κέντρο και το σωματείο των ξενοδό/χων (ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ) τώρα ξύπνησαν!

    ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ...
    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 650 ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω απολυτα μαζι σου. δεν βγηκε σημερα ο νομος .. το γνωριζουν ολοι απο περσυ (εργατικο κεντρο σωματεια κτλ) και τωρα στο παραπεντε του τελους της σεζον θα ενημερωσουν!!!!! και θα κινητοποηθουν!! ειναι αυτο που λες ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος7/9/13 09:48

    Δεν αφηνετε λεω εγω τα πολιτικα να δουμε πως θα οργανοθουμε για ζησουμε το χειμωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/9/13 11:28

    12:51 & 06:14 μ.μ. & 09:07
    Καλώς λοιπόν, προσθέτοντας το π.α. 1% ανεβαίνουμε στο 2,33 % για τον ασφαλισμένο και σύνολο 5% υπέρ του κλάδου ανεργίας. Το ερώτημά μου παραμένει το ίδιο ! Αρκούν οι εισφορές των εποχιακά εργαζομένων για την κάλυψη των επιδομάτων ανεργίας τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα ?
    Και όχι, δεν ανήκω στη λίστα βολεμένων, αντιθέτως σχεδόν 20 χρόνια εργαζόμουν στον τουρισμό, τον Ιανουάριο του 2012 μάλιστα απέρριψα πρόταση εργασίας απο ξενοδόχο των Κολυμπίων καθώς το θεώρησα παντελώς "ανήθικο" να εργάζομαι 10-11 μήνες ( ναι μεν με εξαιρετικό μισθό για την εποχή ) αλλά μόνο με τον τότε απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας.
    Και γιατί πρέπει το κράτος να φροντίσει για την ικανοποίηση των δικών μας μισθολογικών απαιτήσεων ? Εμείς τελικά τι κάνουμε ? Απλώς εξακολουθούμε να εκλέγουμε ανίκανους και ανήθικούς εκπροσώπους σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινώντας από σωματεία και εργατικά κέντρα, την περιφέρεια μέχρι την Βουλή ! Αναρωτηθήκατε πως και γιατί εκλέχθηκαν κυρίως δημόσιοι και δημοτική υπαλληλοι για την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ? Εξακολουθούμε να δεχόμαστε τις πιέσεις των ξενοδόχων και να υποτασσόμαστε σε αυτές. Εξακολουθούμε να σκεπτόμαστε μόνο τον εαυτό μας χωρίς καμία αίσθηση υπευθυνότητας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/9/13 21:53

      ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ, ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ 340.ΕΥΡΩ, ΠΟΛΛΗ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ, ΟΠΟΤΕ, ΕΠΙΜΕΝΩ...ΒΟΛΕΜΕΝΕ 11.28, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ???? ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΜΗ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΥΤΕΣ???? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ...ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ...ΟΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΒΟΛΕΜΕΝΕ, ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΤΩΝ ΧΕΙΜΩΝΑ.....ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ????...ΠΡΙΝ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ!!!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *