ροή ειδήσεων

Το success story του ελληνικού τουρισμού συνεχίζεται…

Επιβεβαιώνουν, πλέον, και οι αριθμοί το success story του ελληνικού τουρισμού τη φετινή σεζόν, ο οποίος οδεύει σε ρεκόρ αφίξεων ξένων επισκεπτών στην περιφέρεια και σε μία από τις υψηλότερες επιδόσεις όλων των εποχών σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις...

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η Καθημερινή για τον Αύγουστο, ο αριθμός των αφίξεων ξένων τουριστών σε πέντε αεροδρόμια της χώρας (Ηρακλείου, Ρόδου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου) παρουσίασε αύξηση της τάξης του 14,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ξεπερνώντας το 1,3 εκατ.

Ειδικότερα, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς αυξήθηκαν κατά 19,9% φθάνοντας σε 45.112, της Ζακύνθου κατά 16,7% φθάνοντας σε 122.048, του Ηρακλείου κατά 14,9%, στις 537.246, της Ρόδου κατά 12,9%, στις 388.820 και της Κέρκυρας κατά 12,2% φθάνοντας σε 213.447.

Θερμό με έντονα ανοδικούς ρυθμούς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα είναι για τον ελληνικό τουρισμό και το φθινόπωρο. Ειδικότερα περί τα 3 εκατ. αφίξεις ξένων τουριστών και πάνω από 1,6 δισ. ευρώ ταξιδιωτικές εισπράξεις αναμένονται στη χώρα μας για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Εξάλλου, μετά την αμερικανική εφημερίδα Νew York Times, και η Wall Street Journal αναφέρθηκε, σε ρεπορτάζ για τον τουρισμό, στη θετική εικόνα που παρουσιάζουν, φέτος, τα μεγέθη του ελληνικού προορισμού. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει τις εκτιμήσεις της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας για τον αριθμό ρεκόρ των 17,5 εκατ. αφίξεων ξένων τουριστών και των 11,5 δισ. ευρώ ταξιδιωτικών εισπράξεων. Αλλωστε, η φετινή επίδοση των ταξιδιωτικών εισπράξεων θα είναι μία από τις καλύτερες όλων των εποχών για την Ελλάδα.

Πρόσθετα οφέλη της τάξης από 150.000-300.000 ξένων επισκεπτών (δηλαδή 1%-2% περαιτέρω αύξηση της κίνησης) αναμένεται να έχει ο ελληνικός προορισμός το φθινόπωρο λόγω των ταραχών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ανεβάζοντας πιο ψηλά τα αναμενόμενα ρεκόρ των τουριστικών μεγεθών της χώρας.

Η WSJ επιβεβαιώνει στο ρεπορτάζ της ότι η συνεχιζόμενη πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο έχει καταστήσει ελκυστικότερες τις βόρειες ακτές της Μεσογείου, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές κρουαζιέρας να προσθέσουν 6 ελληνικά λιμάνια στους προορισμούς τους για τη διετία 2013-2014 λόγω ακυρώσεων των δρομολογίων προς την Αίγυπτο.

Κέρδη και λόγω Συρίας

Στο μεταξύ, η χώρα μας υποδέχεται επιπλέον αριθμό κρουαζιεροπλοίων που ακυρώνουν ενδιάμεσους σταθμούς τους και λόγω της κρίσης στη Συρία. Ειδικότερα, η Holland America Lines ανακοίνωσε την ακύρωση 3 προγραμματισμένων στάσεων κρουαζιεροπλοίου της σε λιμάνια του Ισραήλ, συνδέοντας την απόφαση αυτή με την κρίση στη Συρία. Τις στάσεις αυτές αντικατέστησε με μία στάση στην Ελλάδα (Ναύπλιο) και δύο στην Τουρκία (Μποντρούμ και Αττάλεια).

Eπιπροσθέτως, η WSJ Ρωσίας υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια η ελληνική κυβέρνηση άμβλυνε τους περιορισμούς βίζας για διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένης της «αντίπαλης» Τουρκίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προσέλκυση νέων επισκεπτών. Πράγματι, οι αφίξεις από την Τουρκία φέτος αναμένεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις, να παρουσιάσουν σημαντική αύξηση προς τη χώρα μας, ξεπερνώντας τις 800.000.

Επίσης, έως 1,2 εκατ. προβλέπεται να φθάσουν οι αφίξεις από τη Ρωσία χάρη στη βελτίωση της διαδικασίας έκδοσης θεωρήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Προξενείου μας στη Μόσχα, για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου ο αριθμός των θεωρήσεων αυξήθηκε κατά 56,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φθάνοντας σε 776.730. Τον Αύγουστο εκδόθηκαν 176.560 θεωρήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 40,6%.

ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/9/13 14:36

    Σταματήστε να μας δουλεύετε ρεεεεε... Πιο καλά χωρίς τουρισμό παρά με τους Ρώσους που ξοδεύουν 20 ευρώ σε μια εβδομάδα διακοπών και τους βραχιολάκηδες. Δεν συμφέρει πια κανέναν να έχουμε τέτοιο τουρισμό, ούτε τα ξενοδοχεία.

    Φτύσαμε αίμα να αναβαθμιστούν οι παροχές στον τουριστικό τομέα απο τις αρχές του 80 και όταν έφτασαν σε ικανοποιητικό επίπεδο ανταγωνιστικά, άρχισε το all inclusive. Τώρα δουλεύουν ορδές λαθρομεταναστών στα ξενοδοχεία, ανασφάλιστη εργασία παντού με μισθούς πείνας για να εξυπηρετούμε τα βαχιόλια, γιατί και ο ξενοδόχος πρέπει να έχει κέρδος.

    Μήπως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό τουριστών και να αυξήσουμε την ποιότητα των τουριστών; Φτάνει πια η καραμέλα με τους αριθμούς. Κάθε χρόνο και χειρότερα πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/13 14:47

      Τους νοιαζει νομιζεις αυτους?(ξενοδοχους,πρακτορες κτλ?)αλοιμονο σε μας με τα μαγαζια και τα εστιατορια...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/9/13 16:07

    συμφωνα με τα στειχεια......μπλα μπλα...ελατε στα μαγαζια..βγητε επιτελους απο τις γραφειαρες σας να δειτε την πραγματικοτητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *