ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΙΞΙΑΣ - ΦΩΤΟΣ

Αναγνώστης:

Σε παράνομη κατασκευή περίφραξης μήκους 150 μέτρων ,προχώρησε εδώ και αρκετό διάστημα μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της δυτικής πλευράς του νησιού μας...  με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτική η πρόσβαση σε αυτήν , κατά μήκος της ακτής.

Μάλιστα με την περίφραξη αυτή αποκλείεται κάθε πρόσβαση στην θάλασσα σε ένα τεράστιο μήκος της ακτής , που ξεκινά κατά σειρά από το ξενοδοχείο AVRA BEACH, MIRA MARE και με την νέα αυτή περίφραξη συμπληρώνεται συνολικά μήκος 1500 μέτρων , χωρίς καμία απολύτως πρόσβαση.!!!!

Ακολουθεί ένα άνοιγμα 50 μέτρων με την καντίνα , και εν συνεχεία έχομε τις περιφράξεις των ξενοδοχείων AMATHUS και RODOS PALACE.

Με άλλα λόγια σε μήκος περίπου 2.000 μέτρων παραλίας τα 1700 μέτρα είναι περιφραγμένα και απολύτως απαγορευμένη την πρόσβαση πλην των πελατών των τεσσάρων αυτών ξενοδοχείων!

Σύμφωνα το νόμο 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις» ο αιγιαλός και η παραλία είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται. Η προστασία του οικοσυστήματος των ζωνών αυτών είναι ευθύνη του Κράτους, ο κύριος δε προορισμός τους είναι η ελεύθερη και...ακώλυτη πρόσβαση προς αυτές.

Η νέα τελευταία περίφραξη μάλιστα περικλείει και την επιχείρηση ενοικιάσεων surfing ,που με τα ξύλινα κτίρια που κατά καιρούς έχει κατασκευάσει (αποθήκες , κουζίνα, συνεργεία ,καταλύματα!!!) με επιφάνεια πάνω από 250 τετραγωνικά μέτρα εκμεταλλεύεται πλέον μία καθόλα «ιδιωτική» παραλία.

Παρακαλούνται ο εισαγγελέας , το λιμεναρχείο και η πολεοδομία να επέμβουν άμεσα.






Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/7/14 23:31

    NA VGEI KAPOIOS YPEUTHINOS NA VGALEI TA XYLA>>...... DEN EXOUN DIKAIOMA NA TO KANOUN AUTO !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/7/14 06:43

    ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΕΡΦ ΩΣ ΤΗ ΣΤΑΝΗ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΣΦΑΛΤΟΔΡΩΜΕΝΗ ΛΕΟΦΩΡΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΣΤΕΝΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΕΣ.ΠΑΛΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/7/14 15:33

      Άρε μάρες κουκουνάρες λες φίλε μου. Εγώ είμαι μόνιμος κάτοικος της περιοχής και ξέρω το πρόβλημα. Όλες οι πόρτες είναι κλειστές από παντού. Υπάρχει ένα δρομάκι δίπλα στο ζαχαροπλαστείο στάνη και μετά στην καντίνα μετά το AMATHUS. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του Κ. Νικολάου (Villa di Mare) να αφήσει την πόρτα ανοικτή για να πας κάτω. Αν θέλω να πάω με το καροτσάκι το παιδί μου για μπάνιο κάνω τον γύρω του λωλού. Δυστυχώς την κατάσταση την γνωρίζουν στο Λιμεναρχείο από ότι ενημερώθηκα από φίλη που είναι σε αντίστοιχο τμήμα και ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ξενοδοχεία της περιοχής. Φυσικά το θέμα πάει από αναβολή σε αναβολή λόγω δικαστηρίων. Ποια είναι ή λύση???? Όταν πραγματοποιούνται εργασίες σε απόσταση μικρότερη των 12 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΟ ΚΥΜΑ (όπως αναφέρει το σύνταγμα) υπάρχει η διαδικασία του αυτόφωρου. Κάντε καταγγελίες μόλις βλέπετε κάτι να φτιάχνουν (ούτε καρφί επιτρέπεται), το λιμεναρχείο σε συνδυασμό με την αστυνομία υποχρεούται να προβεί σε αυτόφορη διαδικασία.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/7/14 11:39

    βρε ....24/7/14 - 6:43 π.μ. εμείς τα κάνουμε τραγικά ??? το "PRIVATE AREA " δε το διάβασες ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/7/14 12:28

    ε και εσενα τι σε πειραξε ρε χολερα λες και πας εκει για μπανιο βρωμιαρη ολα σας φταινε ζωα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/7/14 13:10

    ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΛΕΣ?
    ΠΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ?
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ , ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ?
    ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ?ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΣ 1000 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ?
    ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ ΤΙΣ "ΣΤΕΝΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ"?
    ΚΑΜΜΙΑ, ΤΟΝΙΖΩ , ΚΑΜΜΙΑ !!! ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ...1700 ΜΕΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/7/14 14:40

    Εεε δεν κάνετε και τίποτα σωστό μόνο να βρίζετε ξέρετε υπάρχουν πολύ δρόμοι που μπορούν να σε βγάλουν στην παραλία και αν κάνει κανείς σας και κανένα βήμα παραπάνω τη θα γίνει θα πάθει τίποτα η μήπως φοβάται μην χάση κανένα κιλό;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/7/14 19:30

      Αυτά 2:40 να πας να τα πεις στους έρμους τους τουρίστες που ψάχνουν ,ψάχνουν να πάνε για μπάνιο και τελικά απογοητευμένοι ζητάνε από τους περαστικούς να τους πούν πως πάνε στην θάλασσα που την βλέπουν δίπλα τους !!!!!!
      Γι αυτό και για άλλα πολλά φέτος γεμίσαμε και συνεχώς θα έρχοντα μόνο μπατιτουρίστες που δεν έχουν και πολλές απαιτήσεις. Και αυτό γιατί μερικοί " έξυπνοι" κάνουν ότι γουστάρουν και τιμωρία γιόκ.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος25/7/14 09:40

    Εγώ δουλεύω στην περιοχή και γνωρίζω πως υπάρχουν πολλες διαβάσεις για να μπεί κανείς στην παραλία.

    1) Στάνη
    2) Βιλα ντι μαρε
    3) Ολυμπικ παλας με 2 εισόδους
    4) καντίνα
    5) Ρόδιαν άμαθους
    κλπ.

    Εγώ πιστεύω πως η καταγγελεία ειναι στοχευμένη, και προσπαθούν να βλάψουν συγκεκριμένους ανθρώπους. Κρυμμένοι πίσω απο τιν ανωνυμία τους οπως οι άνθρωποι με τις μαύρες κουκούλες στην κατοχή, καταγγέλουν τον κάθε σκληρά εργαζόμενο άνθρωπο απο πρωσοπικό μισος και μόνο. Τους προκαλώ λοιπόν να βγούν απο την ανωνυμία τους και να έρθουν επι τόπου να υποδείξουν το προβλημα.

    Και επειδή εγώ δεν κρύβομαι πίσω απο μάσκες, ονομαζομαι Γιακουμάρος Κωνσταντίνος (Προεδρος θαλασσίων σπορτ αναψυχής Ρόδου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/7/14 21:23

      Εσύ κε Γιακουμάρε υπερασπίζεσαι και καλά κάνεις τα στενά συμφέροντα του επαγγέλματός σου δηλαδή των σερφιτζίδων.
      Εάν όμως είχες λίγο παραπάνω μυαλό στο κεφάλι σου θα έβλεπες ότι :
      αυτά που γράφεις είναι ψέμματα!!
      Πρώτον :
      Απαγορεύεται αυστηρά κάθε περίφραξη στον αιγιαλό.Άσε που αυτά που γράφεις για Βιλλα Μάρε και Ολυμπίκ κλπ είναι αστεία.
      Τι θα κάνουν οι τουρίστες θα πάνε να ζητήσουν την άδεια του Νικολάου για να πανε για μπάνιο , ή κάνεις πως δεν βλέπεις τις ταμπέλες του Ολυμπίκ που γράφουν "μόνο για πελάτες"?. Ξέρεις πόσες πανσιόν έχει απέναντι απο το Μιρα Μάρε που ψάχνονται να πάνε για θάλασσα?
      Αυτοί που πάνε αντίθετα με τα δικά σου συμφέροντα δεν είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι? Τι είναι "κουκουλοφόροι"?
      Με τις παραγκοεγκαταστάσεις του Καραγκιόζη των σερφοεπιχειρηματιών ,πως έχετε καταντήσει την Ρόδο ?
      ¨Οσο για την ανωνυμία , τα Παράπονα μας δίνουν το δικαίωμα να γράφουμε ανώνυμα γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σας καταγγείλουμε , παληκαρά μου.
      Αλλιώς πως θα γλυτώσουμε απο τις επιθέσεις σας?
      Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης .
      Άν είσαστε νόμιμοι τι σε έπιασε ξαφνικά ο φόβος και ο πανικός?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/7/14 10:19

      Εσύ ανώνυμε επειδή βλέπω οτι τα πραγματα δεν τα γνωρίζεις καλα και το βλέπω άσκοπο να προσπαθήσω να σου δώσω να καταλάβεις, γιατί δεν έρχεσαι μια μέρα στην παραγκοεγκατάση μου να σας εξηγήσω ορισμένα πραγματα για να δείς οτι τα πραγματα δεν είναι όπως τα λες. Ενα μόνο να ξέρεις, εγώ και πολλοί απο τους συναδέλφους μου ασχολούμαστε πάνω από 30 χρόνια με αυτό το επάγγελμα και φέρνουμε μεγαλο αριθμό τουριστών στήν περιοχή. Και δεν μας εχει πιάσει κανένας φόβος και πανικός. Είμαστε νόμιμοι με άδειες και πληρώνουμε αρκετούς φόρους στό κρατος μας. Ελάτε λοιπον να γνωριστόυμε να βγήτε και εσεις από την ανωνυμία σας, να σας δείξω όλες τις εισόδους και ποιός ξέρει ίσως γίνουμε και φίλοι και μαζί να προσπαθήσουμε για τό καλό αυτού του τόπου και όχι να κάνουμε άσκοπες επιθεσεις ο ενας στόν άλλον!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/7/14 12:28

      Οπως λες δεν εχει νόημα η αντιπαράθεση με ανθρώπους που ενώ παραβιάζουν τους νόμους ,και κανείς δεν αμφιβάλλει ότι "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ" επειδή τα κάνανε πλακάκια με τον απο πάνω ξενοδόχο και κάνανε την παραλία ιδιωτικό τσιφλίκι.Με λουκέτα και πινακίδες . Γιατί δεν έφραξε την παραλία και ο Τζίμης ο παλιός σερφιτζής απέναντι απο το Καψής που τον γνωρίζω και τον σέβομαι πάρα πολλά χρόνια.?
      Ο νόμος φιλαράκο είναι σαν το πουλόβερ , όταν αρχίζεις να ξηλώνεις δεν ξέρεις τι θα μείνει στο τέλος.Μάλλον εσύ δεν έχεις πατήσει το πόδι σου εκεί να δεις , ακόμα και υπνοδωμάτια έχουν κάνει στον "ιδιωτικό" τους χώρο οι αλλοδαποί σερφιτζήδες.
      Το απόγευμα δε όταν βάζουν τα ΛΟΥΚΕΤΑ στην δημόσια παραλία σε κανουν να ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας. Τι είναι αυτά που λες , "αφήσανε εισόδους"?
      Γιατί , χάρη μας κάνανε? ΕΛΕΟΣ!!!!! ¨Οσο για ανωνυμίες και άλλα κουραφέξαλα
      ξέρεις καλά ότι άν καταγγείλει κάποιος επώνυμα πέφτουν ολα τα κοράκια των κυκλωμάτων να τον φάνε ζωντανό.
      Αυτά και τέλος.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος27/7/14 07:25

    εγω βλεπω οτι ολη η παραλια ειναι ελευθερη και για αυτο δεν τους κανουν τιποτα.τωρα οσο αφορα τις προσβασεις απο τον κεντρικο δρομο επαναλμανω περνουν και οι ξενοδοχοι καποια μετρα ασφαλειας.κακο ειναι??τοσες χιλιιαδες κοσμος τουριστων μενει εκει.να εχει τον καθε μπανιστιρτζη επαγγελματια να ανεβο κατεβαινει ασυστολα καθε δεκα μετρα?οχι απο τις λιγες περιφραγμενες διαβασεις οποιος θελει να κανει μπανιο.σιγα τον ποδαροδρομο που μας περιγραφεις.στο κεντρο δηλαδη οταν παρκαρεις ωρα αιχμης καπου μακρια πχ στη νομαρχια,δεν περπατας για να πας κεντρο???θα πεθανουμε ολοι αν περπατησουμε?ελεος!αστε τα ξενοδοχεια να δουλευουν.ισα ισα πανεξυπνε καταδοτη,ερχονται τουριστες με πακετα εκει λογο ασφαλειας,οχι φτωχομπινεδες.αυτοι πανε αλλου στα ενοικιαζομενα με 6 ευρω τη μερα.οχι στα 500 και 800 των συγκεκριμενων ξενοδοχειων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *