ροή ειδήσεων

Ρόδος: Μυστηριώδης θάνατος ψαροντουφεκά στο Πρασονήσι - Στο σκαμνί ο φίλος του που βγήκε από τη θάλασσα ζωντανός!



Ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα, αλλά ένα στοιχείο περιπλέκει τα αίτια του θανάτου, του άτυχου ψαροντουφεκά...

Την παραπομπή σε δίκη ενός 42χρονου Αλβανού, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του 61χρονου Αρχαγγελίτη ψαροντουφεκά Κωνσταντίνου Οίκουτα, την 28η Αυγούστου του 2012, εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών.

Ο 61χρονος είχε µεταβεί στο Πρασονήσι µε τον Αλβανό για υποβρύχιο ψάρεµα το µεσηµέρι της 28ης Αυγούστου 2012.
Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι έχασε τα ίχνη του στις 19.30. Ενημερώθηκε το Λιµενικό και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισµό του από αέρος µε ένα ελικόπτερο Super Puma και από θαλάσσης µε δύο περιπολικά σκάφη.

Ο αγνοούµενος ήταν έµπειρος ψαροντουφεκάς, ενώ εγνώριζε πολύ καλά το συγκεκριµένο ψαρότοπο. Μια μέρα μετά την εξαφάνιση του 61χρονου, επαγγελµατίας δύτης βρήκε σε βάθος 4 µέτρων το ψαροντούφεκό του, αλλά κανένα σηµάδι από τον ίδιο τον αγνοούµενο.

Ο αλλοδαπός είχε ενημερώσει αρµοδίως το Λιµεναρχείο ότι εξαιτίας των ισχυρών ανέµων υπήρχαν ρεύµατα στην θαλάσσια περιοχή που ψάρευαν και τους παρέσυραν, τονίζοντας ότι κινδύνευσε η ζωή του. Στο πλαίσιο, ωστόσο, της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε αλλά και στην πορεία των ερευνών, οικείοι του 61χρονου υποστήριξαν ότι η εξαφάνιση δεν ήταν τυχαίο γεγονός και πιθανολόγησαν ότι πρόκειται για δολοφονία, ισχυριζόμενοι εμμέσως πλην σαφώς ότι δράστης είναι ο 42χρονος.

Στους οικείους του 61χρονου δημιουργήθηκαν υποψίες σε βάρος του 42χρονου διότι είχε βγει στη ξηρά την επίμαχη ημέρα από έναν Πολωνό ναυαγοσώστη ο οποίος είχε σπεύσει με σκάφος να συνδράμει ένα ζευγάρι Ρώσων, που κολυμπούσαν με το παιδί τους.

Ο ναυαγοσώστης βρήκε και τον 42χρονο να κολυμπά με τη στολή δύτη, χωρίς τα βαρίδια, χωρίς βατραχοπέδιλα και χωρίς το ψαροντούφεκό του. Τον μετέφερε στην ακτή και όπως είχε καταθέσει τον είχε ενημερώσει ότι είχε χάσει τα ίχνη του 61χρονου.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε συμπληρωματική κατάθεση που είχε δώσει ισχυρίστηκε ότι επειδή ο ίδιος πάλευε με τα κύματα θεωρούσε ότι ο 61χρονος είχε ήδη βγεί στην ακτή και γι’ αυτό τον λόγο δεν είχε πει τίποτε στον Πολωνό που τον έσωσε.
ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr
Πηγή: dimokratiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *