ροή ειδήσεων

Τεράστιο μπαμ από την Μαρινόπουλος! Ποιο είναι το νέο χτύπημα στην αγορά


Στην περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της στις τουριστικές περιοχές της χώρας στοχεύει... η αλυσίδα σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος, ενώ ιδιαίτερη έμφαση πρόκειται να δοθεί και στον τομέα της αρτοποιίας.

Στο τελευταίο "κομμάτι" η Μαρινόπουλος διαθέτει σε λειτουργία πέντε φούρνους σε ισάριθμα καταστήματά της και σχεδιάζει να τοποθετήσει bake off σε 51 καταστήματά της
Στόχος της είναι να διακινεί ψωμί από όλα τα καταστήματα του δικτύου της συνεργαζόμενη με συνοικιακά αρτοποιεία.
Οσον αφορά την γεωγραφική της επέκταση σε περιοχές με υψηλό τουριστικό ρεύμα, υπενθυμίζεται ότι η Μαρινόπουλος προ ημερών απέκτησε το 51% των μετοχών της εταιρείας Cretan Retail Managment Παντοπωλεία Κρήτης ΑΕ και ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας.
Επίσης μέσα στο 2014 προχώρησε σε συμφωνίες εξαγοράς καταστημάτων σε Σαντορίνη, Σύρο, Τήνο αλλά και Σάμο.
Η κίνηση της Μαρινόπουλος αυτή δεν είναι τυχαία αφού οι αλυσίδες με έδρα την επαρχία "βλέπουν" τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 1,5% και ο τζίρος τους να ξεπερνά τα 2 δις. ευρώ. Με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό "τρέχουν"οι πωλήσεις των τοπικών αλυσίδων σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση όπως είναι η Κρήτη, όπου ο τζίρος των αλυσίδων που έχουν έδρα στη Μεγαλόνησο εμφάνισε αύξηση 12,91% το 2013.
Το 2013 ο τζίρος των αλυσίδων που έχουν έδρα στη Μεγαλόνησο εμφάνισε αύξηση 12,91% με τα κέρδη να καταγράφουν άνοδο 192,25% (στοιχεία από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς).
Ανάλογη εικόνα και στα Ιόνια νησιά όπου ο τζίρος των τοπικών αλυσίδων αυξήθηκε πέρυσι 4,6% τα δε κέρδη διπλασιάστηκαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τοπικής αλυσίδας αποτελεί η ΝΤΙΕΛΛΑΣ ΕΠΕ η οποία το 2013 εμφάνισε τζίρο 30,714 εκατ. ευρώ από 28,51 εκατ. ευρώ το 2012 και κέρδη 1,697 εκατ. ευρώ από 1,095 εκατ. ευρώ το 2012.
Πηγή: Fpress.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *