ροή ειδήσεων

Θύμα της γρίπης ένα 4χρονο παιδί - Το πιο άγριο πρόσωπο του ιού είναι εδώ...


Το πιο σκληρό της πρόσωπο άρχισε να δείχνει η γρίπη, αφού ένα παιδί 4 ετών κατέληξε από τον ιό χθες, σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων, χωρίς να πάσχει από άλλο υποκείμενο νόσημα.


Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν οι λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ. Να σημειωθεί, ότι συνολικά σε ΜΕΘ νοσηλεύονται σήμερα τέσσερα παιδιά, ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν 10. Τα πέντε βγήκαν και το ένα όπως είπαμε κατέληξε. Συνολικά από την αρχή που ξεκίνησε το κύμα της γρίπης, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 180 άτομα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τέτοια εποχή, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν σε 95 και οι νεκροί σε 29. Οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης ανέρχονται πλέον σε 38 με 103 άτομα να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Να σημειωθεί, ότι ένας άνθρωπος κατέληξε από επιπλοκές, εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών Σωτήρη Τσιόδρα και λοιμωξιολόγο του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρόκειται για σπάνια περίπτωση ένα παιδί να καταλήγει από τον ιό της γρίπης, (συμβαίνει 1 στα 10.000 περιστατικά), και συνήθως τα παιδιά αυτά προσέρχονται στο νοσοκομείο με υποξυγοναιμία. Το περιστατικό αυτό, αναφέρουν οι λοιμωξιολόγοι οφείλει να κινητοποιήσει όλη την επιστημονική κοινότητα και να αναγκάσει τελικά και τους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, καθώς τα ποσοστά στις ομάδες αυτές είναι πολύ χαμηλά φθάνοντας το 10%.

Το γεγονός του χαμηλού εμβολιασμού, τόνισε με έμφαση και ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στην χθεσινή ευρεία σύσκεψη για την γρίπη, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. ΓΙάννη Μπασκόζου. Ο υπουργός ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, θα σταλεί εγκύκλιος σε όλα τα νοσοκομεία ώστε οι επαγγελματίες υγείας, να προχωρήσουν έστω και τώρα, μεσούσης της περιόδου της γρίπης, στον εμβολιασμό.

Με άλλη εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας επίσης, θα μπορούν να διατίθενται δωρεάν τα αντι ιικά φάρμακα σε ιδιωτικά φαρμακεία και νοσοκομεία. Στην εγκύκλιο αναφέρεται η ανάγκη άμεσης διανομής του εθνικού αποθέματος αντιϊκών φαρμάκων (Tamiflu και Relenza) από τον ΙΦΕΤ στα δημόσια νοσοκομεία , στα κέντρα υγείας καθώς και στα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας από τα οποία οι ασθενείς με γρίπη θα μπορούν με την επίδειξη ιατρικής συνταγής να προμηθεύονται τα συγκεκριμένα φάρμακα.



Πηγή: http://www.onmed.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *