ροή ειδήσεων

Σε τι είναι πιο επιρρεπείς οι άντρες και σε τι οι γυναίκες


Ένας σημαντικός αριθμός Ευρωπαίων πάσχουν από μια ευρεία γκάμα σωματικών και ψυχικών προβλημάτων,
εν μέρει λόγω των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με μια νέα πανευρωπαϊκή έκθεση.

Η μελέτη επισημαίνει πως για να βελτιωθεί η υγεία των Ευρωπαίων, δεν αρκεί η προώθηση πιο υγιεινών τρόπων ζωής, αλλά πρέπει παράλληλα να υπάρξουν πολιτικές αναδιανομής των εισοδημάτων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Ανάμεσα στα ευρήματα, είναι ότι οι γυναίκες έχουν συχνότερα κατάθλιψη και δυνατούς πονοκεφάλους, ενώ οι άνδρες πίνουν και καπνίζουν περισσότερο. Η κατανάλωση αλκοόλ από τους Ευρωπαίους άνδρες είναι σχεδόν διπλάσια της κατανάλωσης από τις γυναίκες, ενώ οι άνδρες τείνουν να θεωρούν τους εαυτούς υπέρβαρους με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι οι γυναίκες.

Η νέα «Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα» (European Social Survey), που θα παρουσιασθεί τη Δευτέρα το απόγευμα στο Παρίσι, μελέτησε δειγματοληπτικά στοιχεία από 21 ευρωπαϊκές χώρες (όχι η Ελλάδα), με βάση απαντήσεις άνω των 40.000 ατόμων κατά τη διετία 2014-15.

Η Πορτογαλία είναι η χώρα με τις περισσότερες γυναίκες να έχουν συμπτώματα κατάθλιψης (31% έναντι 16% των ανδρών). Πάνω από το ένα τέταρτο (25%) του γυναικείου πληθυσμού εμφανίζει κατάθλιψη επίσης στην Τσεχία, στην Ουγγαρία και στην Πολωνία. Ενώ μόνο στην Ουγγαρία πάνω από το ένα πέμπτο (20%) του ανδρικού πληθυσμού έχει κατάθλιψη.

Οι περισσότερες γυναίκες με σοβαρούς πονοκεφάλους είναι οι Γαλλίδες (30%) και οι λιγότερες οι Ιρλανδές (4%).

Όσον αφορά το κάπνισμα, το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των ανδρών καταγράφεται στη Λιθουανία (49%). Γενικά, οι βορειοευρωπαίοι καπνίζουν πολύ λιγότερο από τους ανατολικοευρωπαίους. Στο σύνολο του πληθυσμού (και των δύο φύλων), οι λιγότεροι καπνιστές βρίσκονται στη Σουηδία (κάτω από 15%).

Οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να βλέπουν τους εαυτούς τους ως υπέρβαρους, σε σχέση με τις γυναίκες, και στις 21 ευρωπαϊκές χώρες. Το υψηλότερο ποσοστό αφορά τους Τσέχους (68%), δηλαδή πάνω από δύο στους τρεις θεωρούν ότι έχουν παραπανίσια κιλά. Στο άλλο άκρο, η Ελβετία είναι η χώρα όπου οι άνδρες έχουν το μικρότερο πρόβλημα με τα κιλά τους (30%), όταν βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Οι χειρότερες κραιπάλες με αλκοόλ γίνονται στη Βρετανία. Γενικά, τα σαββατοκύριακα οι Ευρωπαίοι πίνουν διπλάσια ποσότητα σε σχέση με τις καθημερινές.


ourlife.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *