ροή ειδήσεων

Λάβρος ο Φίλης κατά Τσίπρα - Αρχιεπισκόπου για την «εκπαραθύρωσή» του


«Έσφαξε» με το γάντι ο πρώην υπουργός. Αιχμές κατά Καμμένου για το Καστελόριζο.
Βολές κατά εκκλησιαστικών κύκλων, δημάρχων και πολιτικών για το προσφυγικό. Απορρίπτει σενάρια εκλογών.

«Απασφάλισε» κατά πάντων ο Νίκος Φίλης μετά την «εκπαραθύρωσή» του από το Υπουργείο Παιδείας. Έχοντας πλέον την άνεση του απλού βουλευτή άδραξε την ευκαιρία να «σφάξει» με το γάντι όσους τον ενόχλησαν.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι έμμεσες αιχμές που εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, εναντίον του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, καταλογίζοντας στον πρώτο ότι «υποκλίθηκε» στις απαιτήσεις του Μακαριότατου και τον δεύτερο ουσιαστικά ότι οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο λόγω των διαφωνιών τους.

«Δεν είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε και να αφήνουμε με διάφορες συμβολικού τύπου κινήσεις - ελπίζω να μην είναι κ ουσιαστικές - τους ανώτατους εκκλησιαστικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν στην πολιτική συγκρότησης της κυβέρνησης και τη διαμόρφωσης προγραμμάτων στα σχολεία», υπογράμμισε με νόημα ο κος Φίλης.


Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος με αφορμή την επιλογή του να επισκεφτεί εν μέσω των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων το Καστελόριζο με μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Καστελόριζο και Κυπριακό δεν πάνε μαζί. Ευθύνη της κυβέρνησης που προγραμματικά, αξιακά, δημοκρατικά, έχει αναλάβει την ευθύνη της κοινής συνεργασίας με την Κύπρο, είναι να διασφαλίσει ένα πλαίσιο ώστε οι συνομιλίες να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο χωρίς παλινδρόμηση σε εθνικιστικά στερεότυπα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, φωτογραφίζοντας τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και κατά κάποιους ενδεχομένως και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ απηύθυνε κάλεσμα συνεννόησης στη ΝΔ για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε βολές και εναντίον δημάρχων, πολιτευτών και κληρικών, που αντιδρούν με κινητοποιήσεις στις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στα νησιά, κατηγορώντας τους ότι «κερδοσκοπούν με στόχο την επάνοδό τους στην εξουσία».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Παιδείας, απέρριψε τα σενάρια πρόωρων εκλογών, αποδίδοντας σε όσους τα διακινούν σκοπιμότητες και συγκεκριμένα την κατάληψη της εξουσίας. «Προϋπόθεση για μια βιώσιμη συμφωνία είναι η πολιτική σταθερότητα. Όσοι λοιπόν διακινούν σενάρια για πρόωρες εκλογές είναι προφανές ότι βιάζονται να ράψουν υπουργικά κοστούμια, αλλά θα μείνουν για πολύ καιρό στην γκαρνταρόμπα τους», ανέφερε σκωπτικά.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *