ροή ειδήσεων

ΥΠΕΝ προς ΔΕΗ: Κόψτε το ρεύμα σε όσους χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ


Το πράσινο φως προς τη ΔΕΗ για να προχωρήσει σε αποκοπές μετρητών (να κόψει δηλαδή το ρεύμα) σε όσους χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ για τους λογαριασμούς τους ανάβει το υπουργείο Ενέργειας. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου, "πλέον υπάρχει επαρκές πλέγμα μέτρων κοινωνικής προστασίας για τους κοινωνικά αδύναμους" και επομένως ανοίγει ο δρόμος για πιο συστηματικό εντοπισμό περιπτώσεων κλοπής ρεύματος ή προβλημάτων με κακοπληρωτές. Πάντως οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι θα συνεχίσει το άτυπο πλαφόν των 1.000 ευρώ κάτω από το οποίο δε γίνονται αποκοπές μετρητών.

Για τη διαπραγμάτευση οι ίδιες πηγές εκφράζουν αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή τόσο συνολικά όσο και ειδικά στα ενεργειακά που υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.

Για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ οι πηγές του υπουργείου άφησαν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για διατήρηση με κάποιο τρόπο μεριδίου 51% στον έλεγχο του δημοσίου. Όπως διευκρίνισαν, υπάρχει αυτή τη στιγμή διάλογος με τους θεσμούς, ενώ το μόνο αδιαπραγμάτευτο είναι η πώληση μεριδίου 31% του Δημοσίου που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Επίσης σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις η μοναδική υποχρέωση βάσει συμφωνίας είναι η πρόσληψη συμβούλων, πχ για τη ΔΕΗ. "Αποκλείεται να ακολουθήσουμε το ίδιο μοντέλο της προηγούμενης κυβέρνησης" σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Για την ενεργειακή κρίση το υπουργείο εκφράζει την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των φορέων που τη διαχειρίστηκαν, ενώ τέλος σημειώνεται ότι εντός των ημερών αναμένεται εγκύκλιος που θα διευκρινίζει το θέμα των αυτονομιών για τις πολυκατοικίες. Το πνεύμα της εγκυκλίου είναι ότι θα επιτρέπεται στη μειοψηφία μιας πολυκατοικίας να έχει αυτονομία ή να συνδέεται αυτόνομα με το φυσικό αέριο χωρίς απόφαση της συνέλευσης, με υποχρέωση μόνο πληρωμής των κοινόχρηστων δαπανών.

Τέλος εντός των ημερών αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων για δύο παραχωρήσεις υδρογονανθράκων σε Κέρκυρα και Κυπαρισσιακό Κόλπο.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *