ροή ειδήσεων

Πολιτικοί και επιχειρηματίες στο στόχαστρο της Πόλας Ρούπα


Εκατοντάδες σελίδες ιδιόχειρων σημειώσεων εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα.
Στις σημειώσεις υπάρχουν αναφορές σε ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών.

Μεγάλος όγκος -εκατοντάδες σελίδες- ιδιόχειρων σημειώσεων με χάρτες, εξακριβώσεις σημείων και χώρων, προϊόν παρακολούθησης ενδεχομένως, τα οποία ενδέχεται να αποτελούσαν προεργασία επόμενων τρομοκρατικών ενεργειών ή ληστρικών επιδρομών εντόπισαν οι αρχές στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, όπου συνελήφθη η επί δύο χρόνια καταζητούμενη, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Σημειώνεται ότι στις σημειώσεις υπάρχουν αναφορές σε ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών και προέδρων δημόσιων οργανισμών. Μέσα από το σύνολο των σημειώσεων οι αρχές αναζητούν στόχους προηγούμενων ή και επόμενων ενδεχομένως τρομοκρατικών ενεργειών (ή ακόμη προσχέδια προκηρύξεων). Όπως για παράδειγμα την πρόσφατη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι της πολυκατοικίας την ήξεραν ως «κυρία Ελένη», ενώ για να ενοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε δώσει, πριν από περίπου δύο χρόνια, 2.000 ευρώ μπροστά.

Νωρίτερα, με κλειδιά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ρούπα, οι αστυνομικοί άνοιξαν γκαράζ στον Άλιμο στο οποίο εντόπισαν όπλα και πυρομαχικά. Ειδικότερα, στο εσωτερικό της γιάφκας ήταν σταθμευμένα δυο αυτοκίνητα, το ένα εκ των οποίων είναι ο ένα Hyundai. Όπως αποδείχθηκε πρόκειται για το αυτοκίνητο σφραγίδα του Νίκου Μαζιώτη, το οποίο αναζητούσαν οι αρχές από το 2014 και με το οποίο είχε διαφύγει ο Μαζιώτης από τη ληστεία στην Κλειτορία.

Μέσα στη γιάφκα του Αλίμου εντοπίστηκαν ακόμη μεγάλη ποσότητα από μασούρια δελατοδυναμίτιδας, ποσότητα anfo (εργοστασιακό λίπασμα) το οποίο χρησιμοποιούσε ο Επαναστατικός Αγώνας για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και φυσίγγια πολεμικού καλάσνικοφ. Εκτιμάται ότι τα όπλα βρίσκονται σε άλλο χώρο τον οποίο αναζητούν ακόμη οι αρχές.

Πως εντόπισαν και παγίδευσαν την Πόλα Ρούπα

Το σπίτι της Ηλιούπολης ήταν η μόνιμη κατοικία της Πόλας Ρούπας, τα ίχνη της οποίας είχαν εντοπίσει οι αρχές το τελευταίο δεκαήμερο, κοντά στα Χριστούγεννα.

Η περιοχή της Ηλιούπολης και του Αγίου Δημητρίου είχε επισημανθεί ως η περιοχή που κινούνταν η Ρούπα. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες οι αστυνομικές αρχές επικεντρώθηκαν στην Ηλιούπολη και στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Η φυσική παρακολούθηση ήταν έντονη ενώ έγινε και βιντεοσκόπηση με μικροκάμερες. Χθες βράδυ εκτιμήθηκε ότι ταυτοποιείται πλήρως πως πρόκειται για την Ρούπα και αποφασίστηκαν οι ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην Ηλιούπολη και τον Αγιο Δημήτριο.

Κλειδιά από τις γιάφκες;

Η σύλληψη της Ρούπα πυροδοτεί εξελίξεις στο μέτωπο κατά της εγχώριας τρομοκρατίας. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα της Πόλας Ρούπα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις, νέων ατόμων που φαίνεται να βρέθηκαν στο πλάι της μετά τη σύλληψη του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη.

Η 48χρονη θεωρείται ότι είναι η μόνη που έχει τα «κλειδιά» από τις γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη είχε δυναμικούς συνοδοιπόρους μία ακόμη γυναίκα και έναν άνδρα.

Οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Ρούπα ήταν αυτή που σχεδίασε την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ και την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας.
Απεργία πείνας ξεκινά η Ρούπα

Εν τω μεταξύ, απεργία πείνας ξεκίνησε η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με δήλωσή της που διάβασε έξω από τη ΓΑΔΑ η αδελφή της. «Ξεκινάω απεργία πείνας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και την αδελφή μου» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πόλα Ρούπα. Η Ρούπα έχει υποβάλλει επίσημο αίτημα να αναλάβει η μητέρα της την επιμέλεια του παιδιού μια διαδικασία η οποία όμως είναι χρονοβόρα.

Σε απεργία πείνας και δίψας κατεβαίνει και ο Νίκος Μαζιώτης σύντροφος της Πόλας Ρούπα. Και εκείνος καταγγέλλει σε δήλωσή του στο Indymedia «το κράτος απήγαγε το γιό μας , μας εκδικείται για τις επιλογές που κάναμε, του ένοπλου αγώνα».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *