ροή ειδήσεων

Βόμβα στην αγορά! Εταιρεία κολοσσός έβαλε λουκέτο – Στο δρόμο οι εργαζόμενοι


Με το αριστερό μπήκε το 2017 για την εταιρία «LAFARGE»

Τι οδήγησε τη θρυλική εταιρεία να κλείσει το λατομείο – Ρημάζει η οικονομία της Σύρου μετά τα απανωτά χτυπήματα που βάζουν λουκέτο (μετά από αρκετές επιχειρήσεις και έχοντας ένα λαβωμένο Νεώριο) εκτοξεύοντας ακόμα περισσότερο τα ποσοστά ανεργίας στο νησί.

Ακόμη και μεγάλες επιχειρήσεις που συνεχίζουν να αντιστέκονται, εκπέμπουν SOS, έχοντας σε πολλές περιπτώσεις ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cyclades24.gr, η LAFARGE BETON ABEE που εκμεταλλεύεται το δημοτικό λατομείο αδρανών υλικών έκτασης 94.185 τ.μ στη θέση Βούλιας βάζει λουκέτο….

Στο… σκληρό πόκερ για την επιβίωση, οι μεγαλοβιομήχανοι προχωρούν σε ριζικές αναδιοργανώσεις των ομίλων τους, με λύσεις «δύο ταχυτήτων». Στην πρώτη είναι εκείνοι που παίρνουν την σκληρή απόφαση να βάλουν λουκέτο σε παραγωγικές μονάδες τους ή να μεταφέρουν την παραγωγή τους στα εργοστάσια που διατηρούν στο εξωτερικό, ενώ στην δεύτερη εκείνοι που επιλέγουν την «οδό» των περικοπών του λειτουργικού κόστους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει περικοπές μισθών ή και προσωπικού.

Ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρώην λατομείο Δρυμπέτα φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να σταθεί στην οικονομική κρίση και έβαλε λουκέτο μετά από περίπου 40 χρόνια λειτουργίας.

Η είδηση οτι η LAFARGE BETON ABEE κλείνει το λατομείο στην Σύρο δυστυχώς δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην αγορά. Ήδη η παραγωγική δραστηριότητα του συγκεκριμένου λατομείου βρισκόταν σχεδόν στην αδράνεια τον τελευταίο καιρό, όπως είχαν δηλώσει πριν από ένα χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο, εκπρόσωπος της εταιρίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης είχε κληθεί να αποφασίσει την παράταση της μίσθωσης για δύο χρόνια, καθώς και τη μείωση του μηνιαίου μισθώματος από 5000 ευρώ σε 2500.

Η οικονομική κρίση που σάρωσε τον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα με αποτέλεσμα τη δραματική συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας «χτύπησε» και την LAFARGE BETON ABEE.

Οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν τους εργαζομένους ότι σταματά η βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητα του λατομείου καθώς η λειτουργία του κατέστη μη βιώσιμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένο λατομείο απασχολούσε 8 άτομα προσωπικό (5 εργάτες και 3 φύλακες) ωστόσο το τελευταίο 6μηνο είχαν γίνει και άλλες 3 απολύσεις.

cyclades24.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *