ροή ειδήσεων

Donald Trump: Αφήνει την Android συσκευή του για λόγους ασφαλείας


Ο Donald Trump λίγο πριν εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει
το αγαπημένο του Android smartphone για λόγους ασφαλείας. Τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιεί μια ασφαλή, κρυπτογραφημένη συσκευή που θα έχει την έγκριση των μυστικών υπηρεσιών, μαζί με έναν αριθμό τον οποίο θα έχουν στην κατοχή τους ελάχιστα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το New York Times τον περασμένο Οκτώβριο, ο Trump χρησιμοποιούσε μια Samsung Galaxy συσκευή. Σε αυτή δεν χρησιμοποίησε ποτέ το email του, ωστόσο ήταν φανατικός χρήστης του Twitter, όπου και έχει 20.5 εκατομμύρια followers.

Δυστυχώς οι συσκευές της Samsung τρέχουν Android και δεν θεωρούνται υπερ-ασφαλής, οπότε έπρεπε να κάνει μετάβαση σε μια άλλη συσκευή που έχει κάποια αυστηρά στάνταρ ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο τι συσκευή θα είναι αυτή.

Όταν ο Barack Obama έγινε Πρόεδρος το 2009, αρνήθηκε να παραδώσει το BlackBerry smartphone του χωρίς να δώσει μάχη για αυτό. Μετά από δύο μήνες συζητήσεων αποφασίστηκε ότι μπορεί να το κρατήσει εφόσον τροποποιηθεί αρκετά για να είναι πιο ασφαλές.

Ο Obama τελικά μετά από κάποιο καιρό έκανε αλλαγή σε iPhone. Ωστόσο, είχε αναφέρει σε μια συνέντευξή του ότι δεν μπορούσε να κατεβάσει εφαρμογές, να τραβήξει φωτογραφίες ή να αναπαράγει μουσική. Μπορούσε ωστόσο να χρησιμοποιήσει τον browser για να διαβάσει τα νέα.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν ο Trump μεταβεί και αυτός σε μια iPhone συσκευή. Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, δεδομένου των σχέσεων που είχε με την Apple κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σε κάποιο σημείο ο Trump είχε επικαλεστεί κάποιον να μποϊκοτάρει την Apple, όταν αυτή αρνήθηκε να ξεκλειδώσει μια συσκευή για το FBI.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *