ροή ειδήσεων

Ελ. Κουντουρά: Το 2017 έχει αρχίσει θεαματικά στον τουρισμό



«Το 2017 έχει αρχίσει θεαματικά στον τουρισμό και μάλιστα επειδή έχει επιμηκυνθεί η περίοδος, είχαμε την ανακοίνωση της Εργάνης που έδωσε το πρώτο πεντάμηνο 230.000 θέσεις εργασίας. Ρεκόρ θα λέγαμε, πλήρους θέσεων εργασίας από το 2001. Αυτό σε πολύ μεγάλο κομμάτι οφείλεται στον Τουρισμό», είπε στο Ακραίως του ΣΚΑΪ, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο. 

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Το 2015 εφαρμόσαμε μία πολιτική στον τουρισμό με 5 άξονες, που ήταν ζητούμενο όλων των εποχών. Όπως είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, να ανοίξουμε νέες αγορές υψηλού εισοδήματος, να ενισχύσουμε τον θεματικό τουρισμό και να ενισχύσουμε νέους εναλλακτικούς προορισμούς που δεν είναι τόσο δημοφιλείς. Μέσα σε όλο αυτό το πιο σημαντικό είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις. Το υπουργείο Τουρισμού είναι ένα παραγωγικό υπουργείο», τόνισε η Έλενα Κουντουρά. 

Ερωτηθείσα σχετικά με τον ευνοήθηκε ο τουρισμός, από τις γεωπολιτικές εξεξίξεις η κ. Κουντουρά επεσήμανε πως: «Υπάρχουν γεωπολιτικές εξελίξεις και ότι στην Τουρκία ή στην Αίγυπτο, οι τουρίστες δεν πηγαίνουν είναι γεγονός αυτό, δεν σημαίνει ότι έρχονται σε εμάς. Έμεινε ένα μεγάλο ποσοστό , ένα ποσοστό έφυγε στη Δυτική Μεσόγειο και σε εξωτικές περιοχές και έμεινε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό στην Ανατολική Μεσόγειο, που διεκδικήσαμε και προσπαθήσουμε να πείσουμε γιαυτό και το καταφέραμε».

«Δεν σημαίνει ότι επειδή οι άλλοι πάνε χάλια, εμείς πάμε καλά», είπε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με τα έσοδα από τον τουρισμό η κ. Κουντουρά τόνισε πως: «Το 2015 είχαμε αύξηση εσόδων και αύξηση αφίξεων… Το 2016 είχαμε θεματική αύξηση αφίξεων και δυστυχώς για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν γνωρίζουμε και τον οποίο διερευνούμε, υπήρξε μία πολύ μεγάλη απόκλιση. Τα δικά μας στοιχεία, έδειξαν ότι δεν υπήρχε μείωση εσόδων. Όμως φέτος στα στοιχεία που έχουμε ως τώρα, δεν υπάρχει απόκλιση. Για το 2017 υπάρχει μεγάλη αύξηση εσόδων τα οποία καταγράφει και η Τράπεζα της Ελλάδας». «Τα έσοδα του Τουρισμού έχουν κρατήσει την Ελληνική Οικονομία», υπογράμμισε. 
Ενισχύσαμε τα νησιά που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό

Σύμφωνα με την κ. Έλενα Κουντουρά, απαντώντας σχετικά με το τι συμβαίνει στα νησιά που αντιμετωπίζουν το ζήτημα του προσφυγικού τόνισε: «Είχαμε από την αρχή ένα πρόγραμμα για αυτά τα νησιά. Καταφέραμε και η Κως να μην έχει μείωση. Ενισχύσαμε τη Ρόδο, κάναμε πολύ καλή δουλειά στη Σάμο. Ενισχύσαμε και τη Λέσβο και η Χίο, μειώσαμε τις απώλειες».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *