ροή ειδήσεων

Mεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έρχονται στην αγορά της Ρόδου



Νέες πολυεθνικές που στηρίζουν μεγάλα ονόματα αλυσίδων στο λιανικό εμπόριο, πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους σύντομα στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, στο Μαντράκι και επί της Εθνάρχου Μακαρίου τρεις Ευρωπαϊκές αλυσίδες καταστημάτων θα προσφέρουν τα προϊόντα τους στους κατοίκους κι επισκέπτες του νησιού μας.

Η πρώτη, με είδη γυναικείας ένδυσης και με το εμπορικό όνομα Jennyfer, βρίσκεται ήδη στο Μαντράκι. Στα ράφια της τα νέα κορίτσια μπορούν να δουν και να αγοράσουν πολύ μοντέρνα ρούχα σε λογικές τιμές. Η εταιρεία απαριθμεί ως τώρα γύρω στα 430 καταστήματα σε 27 χώρες.



Η δεύτερη, ακούει στο όνομα CELIO ειδικεύεται στο αντρικό ρούχο, με διεθνή παρουσία σε 55 χώρες και περίπου 1.000 καταστήματα στη Γαλλία, μόνο.

Η τρίτη, είναι η English Home τουρκικών συμφερόντων με λευκά είδη κυρίως και για το σπίτι. Θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην Τουρκία κι αριθμεί 16 καταστήματα στον Ελλαδικό χώρο, από το 2014 που έκανε την εμφάνισή της στη χώρα μας.

Αν αυτά τα νέα χαροποιούν τους καταναλωτές, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ντόπιους επιχειρηματίες που με την άφιξη των νέων καταστημάτων θα δουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται κι άλλο, διότι είναι αδύνατον να μπορέσουν να συναγωνιστούν τέτοιους κολοσσούς, τουλάχιστον στο ίδιο προϊόν.

Σε μια τουριστική περίοδο από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων σε άφιξη κόσμου, οι επαγγελματίες του νησιού δεν είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν, διότι ο κόσμος δεν αφήνει χρήματα στα μαγαζιά, προσπαθεί να περικόψει τα έξοδά του όσο γίνεται.

Αν λοιπόν του χρόνου λειτουργήσουν κι οι νέες αλυσίδες, τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο κι είναι ανέφικτο να πολεμήσεις μια τάση, που εμφανίστηκε χάρη της παγκοσμιοποίησης και από ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει και να δυσκολέψει ακόμη πιο πολύ τον αγώνα των ντόπιων επιχειρήσεων για επιβίωση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *