ροή ειδήσεων

Γάμοι στα ελληνικά νησιά με ένα κλικ



Το όνειρο για έναν ρομαντικό γάμο σε μεσογειακό τοπίο βρίσκεται μόλις ένα... κλικ μακριά για πολλούς μελλόνυμφους αλλοδαπούς. Η πλατφόρμα BookYourWeddingDay, που έχει αρχίσει να λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2017, δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να κλείσουν την ημέρα διεξαγωγής του πολιτικού τους γάμου σε δημαρχείο ή άλλο χώρο εκδηλώσεων στην Ελλάδα ή την Κύπρο σε ένα μόνο λεπτό. «Αυτή η διαδικασία μέχρι πρότινος ήταν ένας μικρός γολγοθάς», περιγράφει στην «Κ» από τη Λευκωσία η κ. Μαρία Ευριπίδη, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της πλατφόρμας, «οι ενδιαφερόμενοι κατέθεταν το αίτημά τους στις αρμόδιες αρχές μέσω των ταξιδιωτικών πρακτόρων και τοπικών αντιπροσώπων με προοπτική να πάρουν την οριστική απάντηση έπειτα από οκτώ εβδομάδες».

Η αναμονή κόστιζε και ψυχολογικά και οικονομικά: Οσο περίμεναν να καθοριστεί η ημερομηνία οι τιμές των εισιτηρίων αλλά και των καταλυμάτων ανέβαιναν, ενώ συχνά ο ενθουσιασμός ενόψει του ευχάριστου γεγονότος εξανεμιζόταν... «Σκέφτηκα ότι αυτό το εμπόδιο έπρεπε να ξεπεραστεί άμεσα και να απαλλάξουμε τους ξένους επισκέπτες από τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία» διηγείται η κ. Ευριπίδη, που διαθέτει πολυετή πείρα στον τουριστικό κλάδο, «βάσει στατιστικής κάθε ζευγάρι φέρνει μαζί του στον τόπο διεξαγωγής του μυστηρίου 30 άτομα, που κάνουν περί τις δέκα διανυκτερεύσεις». Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν εξ ορισμού πόλο έλξης. «Πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα, τα ζευγάρια από τη Μ. Βρετανία επιθυμούν διακαώς να τελέσουν τον γάμο τους μακριά από την πατρίδα τους, όπου καλούνται να καταβάλουν ένα υψηλό δημοτικό τέλος, που ισοδυναμεί σχεδόν με έναν γάμο εκτός συνόρων», συμπληρώνει η ίδια.


Τα πρώτα «δείγματα γραφής» είναι εντυπωσιακά. Από τον Μάρτιο έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 2.020 κρατήσεις πολιτικών γάμων για το 2018 και 2019, ενώ έχουν λάβει χώρα και ορισμένοι last minute γάμοι εντός του τρέχοντος έτους. Πρώτες σε ζήτηση έχουν αναδειχθεί η Κως, η Ρόδος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Σκιάθος, «για τα δύο τελευταία νησιά τα προγνωστικά για το 2019-2020 είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρα», προσθέτει. Την πλατφόρμα, που λειτουργεί όπως εκείνες της διοργάνωσης διακοπών, έχουν αγκαλιάσει οι τοπικές αρχές και η τουριστική βιομηχανία. «Προς το παρόν, φέρνουμε σε επικοινωνία τους ενδιαφερομένους με τους χώρους διεξαγωγής τελετών, όχι με τους υπόλοιπους επαγγελματίες (φωτογράφους, make-up artists, wedding planners κ.ά.)», διευκρινίζει η κ. Ευριπίδη.

«Τις κρατήσεις μονοπωλούν τη δεδομένη στιγμή οι Βρετανοί», εξηγεί, «ταυτόχρονα, το έργο μας προβάλλεται και σε άλλες χώρες, όπως Λίβανος, Ισραήλ, Ρωσία, Αμερική, Καναδάς και Αυστραλία». Εξ ου και η πλατφόρμα μεταφράζεται και στη ρωσική γλώσσα. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας της στο Μεξικό και τη Δομινικανή Δημοκρατία. «Μέχρι το τέλος του έτους θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα χώροι διεξαγωγής γάμων και στις δύο αυτές χώρες», καταλήγει. Έντυπη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *