ροή ειδήσεων

Μη έκδοση των δύο πρώτων αξιωματικών στην Τουρκία πρότεινε η αντεισαγγελέας του Άρειου Πάγου


Υπέρ της μη έκδοσης των δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που εκδικάστηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοσή τους τάχθηκε κατά την αγόρευσή της η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου



Υπέρ της μη έκδοσης των δύο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς για τους οποίους σήμερα εκδικάστηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοσή τους στη γείτονα τάχθηκε κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου κυρία Βασιλική Θεοδώρου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός πρότεινε κατ’ αρχήν την απόρριψη του αιτήματος των τουρκικών Αρχών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν είναι συγκεκριμένο και σαφές.

Για την ουσία των κατηγοριών που αποδίδουν οι τουρκικές Αρχές, η κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι τα στοιχεία που έχουν σταλεί πάσχουν από γενικότερες και αοριστία.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, ακόμα και αν το αίτημα των τουρκικών Αρχών γίνει δεκτό, πρέπει επί της ουσίας να απορριφθεί καθώς υπάρχουν σοβαρότατα στοιχεία που συνηγορούν ότι οι εκζητούμενοι δεν πρόκειται να τύχουν δίκαιης δίκης στη γείτονα.

Επισήμανε τον άμεσο κίνδυνο να υποστούν βασανιστήρια και εξευτελισμούς, προσθέτοντας πως δεν αποκλείεται ακόμα και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους λόγω της ενδεχόμενης πιθανότητας να επανέλθει η θανατική ποινή στην Τουρκία.


Πηγή: Skai.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *